Teknoloji

OnePlus’tan heyecanlandıran “Yeni Başlangıçlar” paylaşımları

oneplus pad oneplus ace 3v

Teknoloji dünyasının gözlerini Apple’a çevirdiği sırada OnePlus da sıradaki hamlesi konusunda dikkat çekici ancak gizemli bazı işaretler verdi. Şirket tarafından yapılan paylaşımların içeriği, OnePlus’ın yeni bir telefon tanıtmaktan daha fazlasına hazırlandığını gösteriyor.

OnePlus’ın veya şirketin CEO’su Pete Lau’nun tweetlerinde yeni bir cihazdan değil, yeni başlangıçlardan bahsediliyor. Bu paylaşım zinciri, Lau tarafından atılan bir tweet ile başladı. OnePlus’ın logosunun mavi renkte görüldüğü bir görsel paylaşan Lau, “Kimler OnePlus’tan yeni bir şeye hazır? #yenibaşlangıçlar” şeklinde bir ifade kullandı.

Genelde kırmızı ve beyaz ya da kırmızı ve siyah renklerle gösterilen logonun bu sefer mavi renkte olması, akıllara ilk soru işaretini düşürdü. Buna ek olarak, kullanılan “#yenibaşlangıçlar” etiketi de OnePlus’ın şimdiye kadar yapmadığı bir hamleyi gerçekleştirme ihtimalini akıllara getirdi.

Pete Lau, bir süre önce verdiği bir röportajda OnePlus’ın yakın gelecekte yeniden uygun fiyatlı telefonlar çıkarmayı planladığını ve bir cihaz ekosistemi sunmayı istediklerini dile getirmişti.

Bu açıklama, OnePlus’ın akıllı telefonlarla yetinmeyeceğini ve birbiriyle iletişim kuran akıllı ev cihazlarından oluşan bir ekosistem oluşturacağını gösteriyor. Şirketin geçtiğimiz yıl tanıttığı televizyonuyla bu konudaki ilk adımı attığı da söylenebilir.

Şirket, kısa süre önce de “Nord by OnePlus” ismi için ticari marka başvurusu yapmıştı. Başvuruda bu ismin akıllı telefonlar, televizyonlar ve akıllı ev ürünleri gibi pek çok kategoride kullanılabileceği belirtilmişti.

OnePlus’ın Nord markası altında ilk olarak uzun süredir beklenen ve OnePlus Z ya da 8 Lite gibi isimlerle anılan uygun fiyatlı yeni telefonunu çıkarabileceği söyleniyor.

OnePlus İskandinav pazarına mı göz kırpıyor?

OnePlus’ın “Kuzey” anlamına gelen Nord ismini seçmesinde İskandinav kültürüne yönelik bir gönderme olduğu da söylenebilir. Şirket, Avrupa operasyonlarının büyük kısmını bir süre önce Londra’dan Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye taşımıştı. Bu İskandinav kültürü göndermesinin İskandinav pazarına yönelik özel hedefler anlamına gelip gelmediği ise zamanla anlaşılacak.

Carl Pei tarafından yapılan ve daha sonra silinen bir paylaşım da bu ihtimali güçlendiriyor. Söz konusu paylaşımda, şirket çalışanlarının 2 yıl önce hayatını kaybeden İsveçli müzisyen Avicii’nin logosunun olduğu tişörtler giydiği görülüyor. “#YeniBaşlangıçlar” etiketi de bu tweette yine karşımıza çıkıyor.

OnePlus cephesinden gelen işaretler şimdilik bunlarla sınırlı. Ancak önümüzdeki dönemde bahsi geçen “yeni başlangıçlar” ile ilgili daha somut paylaşımlar görmek de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER