Teknoloji

OnePlus TV pazarına girmeye hazırlanıyor

OnePlus pad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus‘ın başarısının bir tür mucize olduğunu söylemek çok yanlış bir önerme olmayacaktır. Samsung ve Apple tarafından domine edilen ve doyum noktasına ulaşmış bir pazara giren şirket, üst sınıf özellikleri uygun fiyat karşılığında sunarak pazarda dengeleri değiştirmişti. Kısa sürede hatırı sayılır ölçüde büyüyen şirket akıllı telefon kategorisinde söz sahibi olsa da, ürün yelpazesini pek fazla genişletmiş değil. Sadece küçük bir drone ve kablosuz kulaklık çıkaran şirket, bu durumu değiştirmeye ve yeni bir alanda meydan okumaya hazırlanıyor. OnePlus TV pazarına önümüzdeki yıl itibarıyla girmeyi planlıyor.

Piyasadaki akıllı TV sayısı oldukça yüksek. Hatta piyasaya çıkan her üst sınıf TV’nin akıllı özelliklerle birlikte gelmesi artık olağan bir durum. Ancak OnePlus CEO’su Pete Lau‘ya göre, akıllı televizyonlar bile hâlâ geleneksel yapılarını koruyor ve televizyonların “yeniden tasarlanması” için fırsat kaçırılmış durumda.

Business Insider’a konuşan Lau, OnePlus TV ile sunabileceklerine inandıkları bazı avantajlar konusunda bilgi verdi. Akıllı telefonlardaki fotoğraf ve videoların büyük ekranda gösteriminden takvim etkinliklerinin kontrolüne kadar uzanan özelliklerin sunulabileceğini belirten OnePlus CEO’su, akıllı telefonlarla pürüzsüz bir entegrasyon ve dijital asistanlar için görsel geri bildirimin peşinde gibi görünüyor.

OnePlus CEO’sunun hedefleri kulağa tanıdık geliyor. Amazon Echo ekosisteminde bunları yapabilen Echo Show gibi bir ürün bulunuyor. Google ise Google Home, Google Asistan ve Google Chromecast gibi ürünler yer alıyor. Buna ek olarak, bazı akıllı televizyonlarda Google Asistan yerleşik olarak bulunuyor. Ancak Lau için bunlar pek yeterli değil gibi görünüyor. OnePlus TV ile akıllı hoparlörün eklentisi olmaktan ziyade evin merkezi olacak bir ürün hedefleyen OnePlus CEO’su, televizyonda hangi akıllı asistanı kullanacakları konusunda bilgi vermedi.

OnePlus TV pazarında da akıllı telefon pazarındakine benzer bir etki yapmayı hedefliyor. Sektörü değiştiren bir yenilik yapmak yerine mevcut inovasyonları uygun bir fiyat karşılığında sunan OnePlus’ın bu yaklaşımın geri dönüşünü TV pazarında alıp alamayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER