Teknoloji

OnePlus Pad tabletin çıkış tarihi için yeni iddia

oneplus pad oneplus ace 3v

Apple ve Samsung uzun süredir tablet pazarını kontrol ediyor. İki şirketin toplam pazar payı yüzde 50’nin üstünde. Akıllı telefon kategorisinde bu iki deve meydan okuyan OnePlus, şimdi de tablet çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin önümüzdeki yıl çıkacak ilk tabletinin OnePlus Pad adını taşıyacağı konuşuluyor.

Hindistanlı duyumcu Mukul Sharma’nın paylaşımına göre, OnePlus’ın tableti ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. 2022’nin ikinci yarısında tablet Hindistan’da da piyasaya sürülecek. Ancak bu durum, tabletin duyurusunun 2022’nin ilk çeyreğinde OnePlus 10 ile yapılacağı anlamına geliyor. OnePlus Pad’in tek bir cihaz mı yoksa bir cihaz ailesi mi olacağı da belirsizliğini koruyor.

OnePlus’ın “OnePlus Pad” markasının ticari hakları için Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yaptığı başvuru bundan birkaç ay önce ortaya çıkmıştı. Dolayısıyla OnePlus’ın tabletini küresel bir plan çerçevesinde Avrupa ve Kuzey Amerika’da da piyasaya çıkarması sürpriz olmayacaktır.

OnePlus Pad Avrupa ve Kuzey Amerika’da piyasaya çıksa da, OnePlus için tablet pazarında ilk yıllar pek kolay geçmeyecektir. Dünyanın en büyük üçüncü tablet üreticisi olan Lenovo’nun pazar payı bile hâlihazırda yüzde 9 seviyesinde. Apple’ın yüzde 32’lik payı ve iPad’leriyle zirvede olduğu kategoride Samsung da yüzde 20 ile ikinci sırada bulunuyor. Bu iki şirketi yakalamak çok kolay görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER