Teknoloji

OnePlus ilk katlanabilir telefonu Open için pazarlama kampanyasına başladı

oneplus open

OnePlus’ın ilk katlanabilir telefonu OnePlus Open, çok büyük ihtimalle bu ay içinde resmiyet kazanacak. Şirket yeni telefonu için “heyecan yaratma” çalışmalarına da şimdiden başlamış durumda. Open, bundan birkaç gün önce Hint bir oyuncunun elinde görüntülenmişti. Katlanabilir telefonun ikinci durağı da Unbox Therapy YouTube kanalı oldu.

Unbox Therapy’de yayınlanan ve OnePlus CEO’su Pete Lau’nun da boy gösterdiği videoda, Fold’a bir tür “ilk bakış” atılıyor. Lau videoda telefonun menteşe mekanizmasından özellikle bahsediyor. Bu menteşe mekanizması için OnePlus ve çatı şirketi Oppo’nun 35 patente sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

OnePlus’ın ilk katlanabilir telefonu gerçekten de bir menteşe boşluğu olmadan katlanabiliyor. Katlanabilir ekranın arasına koyulan bir kağıt, kıpırdamadan yerinede kalabiliyor ve ancak ekran açıldığında çıkarılabiliyor. Bu “test” sırasında telefona yakından bakmak da mümkün oluyor. Ancak OnePlus’ın telefonun devasa arka kamera çıkıntısını gizlemeyi tercih etmesi dikkat çekiyor.

Open’ın menteşesinde Oppo Find N2’nin menteşesine kıyasla 31 daha az bileşen bulunuyor. Böylelikle telefonun boyutu yüzde 37 oranında küçültülürken, ağırlık da aşağıya çekiliyor. Lau, şirketinin katlanabilir telefon pazarının ilk oyuncularından biri olmadığını, ancak buna rağmen piyasaya en iyi telefonu getireceğini iddia ediyor. Lau, kullanıcılara diğer OnePlus cihazlarından aşina oldukları hızlı ve sorunsuz deneyimi vadediyor.

OnePlus Open Çin’de büyük ihtimalle Oppo Find N3 adıyla satılacak

Lau’nun verdiği bilgiye göre; Open, OnePlus ve Oppo ekipleri tarafından birlikte geliştirildi. İki ekip de geliştirme sürecinde masaya kendi uzmanlıklarını koyarken, piyasaya çıkış için de çok sayıda farklı strateji izlenecek. Bu açıklama, Open’ın Çin’de Oppo Find N3 ismiyle satılacağı beklentisini kuvvetlendiren bir tür doğrulama olarak değerlendiriliyor.

OnePlus Open ile katlanabilir pazarına girecek olsa da, “istiridye kabuğu” tasarımına mesafeli duracak gibi görünüyor. Lau, bu tarz katlanabilir telefon isteyenlerin OnePlus’ın kitlesine uygun olmadığını düşündüklerini belirtti. Dolayısıyla şirket uzun süre standart katlanabilir telefonlara odaklanacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER