Teknoloji

OnePlus Nord N100 ile daha önce verdiği sözden dönüyor

oneplus nord n100

OnePlus’ın kurucusu Pete Lei, bundan yaklaşık bir yıl önce şirketin bundan böyle çıkaracağı tüm telefonların yüksek yenileme hızına sahip ekranlar ile geleceğinin sözünü vermişti. Ancak OnePlus yeni telefonlarından Nord N100 ile bu sözünden dönmüşe benziyor.

Şirket, bunun için “Fluid Display Technology” (Akışkan Ekran Teknolojisi) adını kullanmayı seçmişti. Akışkan ekranın 90Hz yenileme hızına sahip ekran demek olmadığını vurgulayan OnePlus; bir ekranın “akışkan” olarak tanımlanabilmesi için hızlı tepki sürelerine sahip olmasının ve bazı yazılım optimizasyonlarından geçmesi gerektiğini belirtmişti.

OnePlus’ın yeni telefonlarından Nord N100’de 60Hz yenileme hızına sahip bir ekran bulunuyor. Bunun HD+ çözünürlüklü bir ekran için doğal olduğu söylenebilir. Yine de, şirketin daha önce verdiği bir sözden caydığı gerçeği değişmiyor.

OnePlus’ın Nord N100 için belirlediği fiyatın da bu durumu hoş göstermediğini belirtmek gerekiyor. Avrupa’da Nord N100 ile benzer fiyatlarla satılan Realme 7 ve Oppo A53s gibi telefonlar, 90Hz ekrana sahip.

OnePlus Nord N100 ve N10 5G ile 3.5 mm. kulaklık jakını ve microSD kart yuvasını geri getiriyor.

İLGİLİ HABERLER