Teknoloji

OnePlus’ın ilk klavyesi Featuring Keyboard 81 Pro tanıtıldı

OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro

OnePlus 11R ve ilk tabletinin yanı sıra başka bir ürünün de duyurusunu yaptı. OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro adını taşıyan klavye, şirketin ilk klavyesi olma özelliğini taşıyor. “Featuring” markasını bir “ortak yaratım” platformu olarak tanımlayan OnePlus, ilk klavyesi için popüler klavye üreticisi Keychron ile iş birliğine gitti.

Featuring Keyboard 81 Pro, Keychron Q1 Pro mekanik klavyeye bir hayli benziyor. Üzerinde 81 tuş bulunan klavye, yerleşik RGB aydınlatmaya sahip. Ana malzeme olarak ise CNC işlemeli alüminyum tercih edilmiş.

Bluetooth 5.1 destekli klavye, bilgisayarlara USB-C girişiyle bağlanabiliyor. İhtiyaç duyulan enerjiyi ise 4000 mAh kapasiteli pil sağlıyor. OnePlus’tan verilen bilgiye göre, RGB en düşük parlaklık seviyesinde çalıştırıldığı takdirde bu pil 100 saatlik bir kullanım süresi sağlayacak.

OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro

OnePlus’ın ilk klavyesi için iki farklı tuş seti sunuluyor. Bunlardan biri Winter Bonfire (Kış Şenlik Ateşi), diğeri ise Summer Breeze (Yaz Esintisi) adını taşıyor. Winter Bonfire’da tuş kapakları PBT plastikle, Summer Breeze’de ise “Marble-mallow” olarak tanımlanan bir malzeme kullanılıyor.

Dizüstü bilgisayar klavyesine benzer olan Featuring Keyboard 81 Pro’da sayısal tuş takımı bulunmuyor. Kullanıcılar tuş mekanizmalarını ekstra bir çözme işlemi olmadan çıkıp tekrar takabiliyor.

OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro bildirim kızağıyla geliyor

Arkasındaki bildirim kızağı, Featuring Keyboard 81 Pro’yu özel kılan unsurlar arasında yer alıyor. Bunun OnePlus’ın akıllı telefonlarına verilen bir selam olduğu söylenebilir. Bunun yanına yerleştirilen dönen topuz ise farklı işlevleri yerine getirecek şekilde ayarlanabiliyor.

OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro

OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro önümüzdeki nisan ayında satışa sunulacak. Klavyenin fiyatı konusunda bilgi verilmese de, Keychron Q1 Pro ABD’de 199 dolar karşılığında satılıyor. Dolayısıyla OnePlus’ın ilk klavyesinin de benzer bir fiyatla satılması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER