Teknoloji

OnePlus CEO’suna Oppo ve Realme ile bağlantılı yeni görev

OnePlus CEO'su: 5G telefonlar 200-300 dolar daha pahalı olabilir

Oppo’nun bünyesinden çıkan bir marka olan OnePlus, kısa süre içinde Batı Avrupa ve ABD’de tanınır hâle gelmeyi başarmıştı. OnePlus’ın kurucularından biri olan ve aynı zamanda CEO’luğunu yürüten Pete Lau, OnePlus’ın dışında Oppo ve Realme’yi de denetleyen OPLUS isimli şirketin kıdemli başkan yardımcılığına getirildi.

OnePlus’tan konuyla ilgili olarak Android Authority’ye gönderilen açıklamada, Lau’nun OnePlus’ın CEO’luğunu sürdüreceği belirtildi. Lau, OPLUS’ta “ürün deneyimi şefi” görevini de üstlenecek.

Realme de kısa bir süre önce Avrupa’ya yönelik agresif bir genişleme planını duyurmuştu. Lau’nun yeni görevi de bu üç markanın aynı fiyat kategorilerinde birbirlerine karşı mücadele etmesini engellemeye yönelik bir hamle gibi görünüyor. Hâlihazırda OnePlus’ın ve Oppo’nun bazı ürünleri kimi Avrupa ülkelerinde birbirlerine benzer fiyatlarla satılıyor.

OPLUS, BBK Electronics’in sahibi olduğu OnePlus, Oppo ve Realme’yi denetleyen bir yapı niteliği taşıyor. Yine BBK Electronics’in çatısı altındaki Vivo ise bu gruba dahil edilmiyor. Lau ise OPLUS’ın yönetiminin BBK Electronics ile bağlantılı olmadığını özellikle vurguluyor. Üç şirket de tamamen bağımsız olduklarını belirtse de, özellikle Ar-Ge alanındaki işbirliğinin etkisi açık biçimde görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER