Teknoloji

OnePlus Buds Pro 2 Lite kablosuz kulaklık tanıtıldı

oneplus buds pro 2 lite

OnePlus Buds Pro 2 Lite adını taşıyan yeni kablosuz kulaklığını gözler önüne çıkardı. Ace 2V ile birlikte resmiyet kazanan kulaklığın ilk durağı, tıpkı Ace 2V gibi, OnePlus’ın ana vatanı Çin olacak.

Buds Pro 2 Lite hâlihazırda 750 yuan (2037 TL) fiyat etiketiyle ön siparişe çıkmış durumda. 13 Mart’ta kulaklık raflarda yerini aldığında fiyat 800 yuana (2173 TL) yükselecek. Buds Pro 2 ocak ayında 900 yuan (2445 TL) karşılığında satışa sunulmuştu.

Peki OnePlus’ın yeni kulaklığını “Lite” hâle getiren özellikler neler? Tasarım konusunda Buds Pro 2 ve Buds Pro 2 Lite arasında bir fark bulunmuyor. Ancak yeşil renk seçeneğinin yerini beyaz alıyor. Buds Pro 2 Lite’ın diğer renk seçeneği ise siyah. IP55 sertifikasına sahip Buds Pro 2 Lite, yağmura ve tere karşı dayanıklı.

oneplus buds pro 2 lite

Aktif gürültü engelleme özelliği sayesinde 48 dB’e kadar dış sesleri engellemek mümkün oluyor. Her bir kulaklık topuzunda üç mikrofon bulunuyor. Bu mikrofonlar telefon ve video görüşmeleri sırasında gürültü engellemeye yardımcı oluyor. Söz konusu özellikler Buds Pro 2’de de mevcut.

Buds Pro 2 Lite Hi-Res Audio Wireless sertifikasına sahip. Dynaudio ses teknolojisiyle gelecek olan Buds Pro 2 Lite’ın ünlü müzisyen Hans Zimmer tarafından “onaylanmış” bir cihaz olduğunun da altı çiziliyor. Oyuncular içinse kulaklıkta 54 ms düşük gecikme modu bulunuyor.

oneplus buds pro 2 lite

Pil ömrü konusunda da Buds Pro 2 ve Buds Pro 2 Lite arasında bir fark bulunmuyor. Her bir kulaklık topuzunda 60 mAh kapasiteli pil bulunuyor ve böylelikle 9 saatlik bir dinleme süresi sağlanıyor. 520 mAh kapasiteli şarj kutusu ise toplam dinleme süresini 39 saate çıkarıyor. Bu sayıların aktif gürültü engelleme özelliğinin devredışı bırakılmasına bağlı olduğunu belirtmekte fayda var. Aktif gürültü engelleme devredışı bırakıldığında bu süreler sırasıyla 6 ve 25 saate iniyor.

OnePlus Buds Pro 2 Lite kablosuz şarj desteğine sahip değil

İki kulaklığı birbirinden ayıran sayılı noktalardan biri Qi kablosuz şarj desteği ve baş takip özelliği. Buna rağmen, Buds Pro 2 Lite’ın uzamsal ses desteğine sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Şarj kutusunun pilini kablosuz şekilde doldurmak mümkün olmayacak.

oneplus buds pro 2 lite

OnePlus Buds Pro 2 Lite’ın Çin dışında piyasaya çıkıp çıkmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER