Teknoloji

OnePlus akıllı saat planlarını çöpe atmış

oneplus akilli saatKüçük şirketler için gerçekçi yol haritaları çizmek oldukça önemli. Bu konuda sergilenecek disiplin, sürdürülebilir bir iş ve çabucak yok olan bir girişim arasındaki temel farkı oluşturabiliyor. The Wall Street Journal’da yayınlanan bir röportaj, amiral gemisi özellikleri telefonları uygun fiyatlarla sunmasıyla tanınan OnePlus’ın bu durumla geçtiğimiz yıl karşılaştığını ortaya çıkardı.

OnePlus kurucusu ve CEO’su Pete Lau, bir akıllı saat tasarladıklarını ancak daha sonrasında bu konudaki planlarını çöpe attıklarını belirtti. Lau mevcut yol haritasına odaklanmak adına böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Lau röportajda projeye dair başka bilgi vermedi. OnePlus akıllı saat planlarını çöpe atmış olsa da, bu durum bazı tahminlerde bulunmayı engellemiyor. İşletim sistemi olarak Android Wear’in tercih edilmesi ihtimali, söz konusu tahminler arasında öne çıkıyor.

2014’te OnePlus akıllı saate ait olduğu iddia edilen bazı görüntüler internete sızmıştı. Söz konusu görüntülerdeki cihaz, yuvarlak ekranı ve deri kayışıyla akıllara Moto 360’ı getirmişti.

Lau ve yol arkadaşlarının akıllı saat pazarına mesafeli yaklaşmasında pazarda fark yaratma zorluğunun etkili olmuş olabileceği belirtiliyor. Android Wear işletim sistemi şu an için kısıtlı ölçekte özelleştirme imkanı sunarken; Huawei, LG ve Moto gibi üreticiler de hali hazırda oldukça şık cihazlar üretiyor.

OnePlus’ın akıllı telefon pazarında gördüğü itibar ve bu pazarda oluşturduğu heyecan göz önüne alınınca akıllı saat planlarını çöpe atmanın doğru bir karar olduğu söylenebilir. Şirket, yeni akıllı telefonu OnePlus 3’ü 14 Haziranda görücüye çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER