Teknoloji

OnePlus ilk akıllı saatini 2021’de çıkaracak

oneplus pad oneplus ace 3v

OnePlus, yeni yılla birlikte akıllı saat pazarındaki yerini alacak. Konuyla ilgili duyuruyu şirketin CEO’su Pete Lau yaptı. Akıllı telefon üreticisi böylelikle giyilebilir ürün kategorisine de adım atmış olacak. Saate dair detaylar ise şu an için oldukça sınırlı. Saatin işletim sistemi, fiyatı ve çıkış tarihi bilinmiyor. Lau sadece saatin gelecek yılın başlarında çıkacağını belirtmekle yetindi.

OnePlus’ın akıllı saat çıkarmasının yeni bir fikir olmadığını söylemekte fayda var. Şirketin bundan birkaç yıl önce Wear OS (o zamanki adıyla Android Wear) işletim sistemli bir saat tasarladığına dair haberler gündeme gelmişti. Lau, daha sonra verdiği bir röportajda bu saatin tasarımını tamamladıklarını, ancak odaklanmak adına planlarını rafa kaldırdıklarını dile getirmişti.

OnePlus bir süredir ürün portföyünü çeşitlendirme yönünde adımlar atıyor. Şirket amiral gemisi telefonlarının yanında kulaklık, Nord serisi altında orta segment telefonlar ve akıllı TV üretiyor.

OnePlus akıllı saat pazarına girerken aynı çatı altında bulunduğu Oppo’dan destek alabilir. İki markanın ürünleri arasında benzerlik bulunması daha önce görülmeyen bir durum değil. Bu etkileşimin akıllı saatlerde devam etmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER