Teknoloji

OnePlus 6 TENAA belgeleriyle kendisini bir kez daha gösterdi

oneplus 6OnePlus 6 büyük ihtimalle önümüzdeki iki hafta içinde resmiyet kazanacak. Etkinlik tarihi yaklaştıkça telefonla ilgili güvenilir sızıntılara sürekli olarak yenileri ekleniyor. Bu sızıntılara son olarak Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’ya teslim edilen belgeler eklendi. Akıllı telefon, TENAA belgeleriyle kendisini bir kez daha gösterirken, daha önceki sızıntılarda gündeme gelen özellikleri de doğruluyor.

TENAA belgeleri telefonda 2.45 GHz, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunacağını bir kez daha hatırlatıyor. Belgelere göre, bu yonga setine 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Ancak belgelerde görünenin cihazın baz versiyonu olabileceği ve kullanıcılara 8 GB RAM ile 128 GB dahili depolama alanı seçeneğinin de sunulabileceği ifade ediliyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3300 mAh kapasiteli pilin vereceği belirtiliyor.

6.28 inçlik Super AMOLED ekranın 19:9 görüntü oranına sahip olması ve 2280 x 1080 piksel çözünürlük sunması bekleniyor. OnePlus 6’nın son günlerin modasına uygun olarak çentikli bir ekrana sahip olacağı ise daha önce açıklanmıştı.

TENAA belgeleri, akıllı telefonun kamera özellikleri konusunda konuşulanları da doğruluyor. Belgelere göre; OnePlus 6, 20 ve 16 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşan bir arka kamera kurulumuna sahip olacak. Telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunacak. Tartıda 177 gram çekeceği belirtilen telefon, kutusundan Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkacak.

İLGİLİ HABERLER