Teknoloji

OnePlus 6 iFixit ekibi tarafından parçalarına ayrıldı

oneplus 6 ifixitOnePlus’ın en yeni telefonu OnePlus 6, geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkmıştı. Piyasaya yeni çıkan ve ilgiyle karşılanan pek çok cihazı ameliyat masasına yatıran iFixit ekibi, aynı işlemi OnePlus 6’ya da uyguladı. OnePlus 6 iFixit ekibi tarafından parçalarına ayrıldı. iFixit ekibi, OnePlus’ın yeni telefonunun ne kadar kolay tamir edilebileceğini mercek altına aldı.

Camla kaplı arka panele sahip telefonların içini açmak genellikle zor olsa da, iFixit’e göre OnePlus 6’da böyle bir durum söz konusu değil. Telefonun arka paneli, camla kaplı arka panele sahip diğer telefonlara kıyasla çok daha rahat açılıyor. Bu rahatlıkta en büyük rolü ise parmak izi tarayıcısının bağlı olduğu uzun kablo üstleniyor. Bu uzun kablo sayesinde daha geniş bir hareket alanı sağlanıyor ve arka paneli çıkarırken bir şeylere zarar verme ihtimali azalıyor.

OnePlus 6’nın artı puan aldığı bir diğer nokta ise pilinin oldukça rahat biçimde çıkarılması oluyor. Belli bir kullanım süresinin ardından tüm telefonların pili zayıflıyor. Bir telefonu iki yıldan uzun bir süre kullanmak için pil değişikliği yapmak en uygun çözümler arasında bulunuyor.

Anakarta erişmek içinse 10 tane vidayı yerinden çıkarmak gerekiyor. Tamamı standart nitelikte olan vidalar problemsiz biçimde çıkarabiliyor. Parçalara ayırma işleminin bu aşamasında su yalıtım unsurlarının varlığı göze çarpıyor. OnePlus 6 tamamen suya dayanıklı olmasa da, telefon suya kısa süreli düşüşlere veya yağmur altında kalmaya dayanabiliyor.

OnePlus 6’nın tamiri konusundaki zorlu noktalar ise AMOLED ekranda kümeleniyor. Ekranın yerine sabitlenmesi için yoğun miktarda yapıştırıcının kullanılması, değişimi zorlaştırıyor ve değişim esnasında ekrana zarar verme ihtimalini artırıyor.

OnePlus 6 iFixit ekibinden tamir edilebilirlik konusunda 10 üzerinden 5 puan alıyor. OnePlus 6’nın selefleri OnePlus 5 ve OnePlus 5T ise aynı testten 7 puan almıştı.

İLGİLİ HABERLER