Teknoloji

OnePlus 3 Brexit sebebiyle Birleşik Krallık’ta zamlanabilir

oneplus 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus 3 brexitBirleşik Krallık, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen referandum sonucunda tercihini Avrupa Birliği’nden çıkmaktan yana kullanmıştı. Brexit olarak adlandırılan bu olayın ilk etkilerinden biri, Pound’un diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi olmuştu.

Piyasalarda ilk şok atlatılsa da, değer kaybının ülkedeki elektronik ürünlerin satış fiyatını artırması muhtemel gözüküyor. Bu ihtimali açıkça belirten ilk şirket ise kısa süre önce yeni amiral gemisi telefonu OnePlus 3’ü duyuran OnePlus oldu.

Şirketten konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, OnePlus telefonlarının bugüne kadar düşük kâr marjlarıyla üretildiği ve OnePlus 3’te de bu durumun değişmediği belirtildi. Kurlardaki bu tarz dalgalanmaların fiyatlara olumsuz bir etki yapabileceğini dile getiren şirket, müşterilerin olası bir zamma hazırılıksız yakalanmaması için böyle bir hamlenin gerçekleştirildiğini ifade etti.

OnePlus 3 Brexit etkisinin görüldüğü tek teknolojik alan değil

OnePlus 3 Brexit sonuçlarının teknoloji dünyasına yansımalarının görüldüğü tek alan değil. İngiliz telekomünikasyon devi Vodafone’un da kararın ardından genel merkezini başka bir ülkeye taşıyabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER