Teknoloji

OnePlus 2 USB-C portuna sahip ilk akıllı telefon olabilir

oneplus-2-usb-c-port-230615

OnePlus merakla beklenen gelecek nesil Android telefonuyla ilgili bilgi kırıntılarını Twitter üzerinden paylaşmaya devam ediyor.

Açıklanan son bilgi OnePlus Two’nun USB Type-C konnektörü barındıracak olması. Böylelikle OnePlus Two bu bağlantı türünü taşıyan ilk telefon olacak gibi görünüyor. Tabii ki, OnePlus Two’nun ne zaman tanıtılacağı henüz kesinlik kazanmadı, bu nedenle telefon tanıtılıncaya veya piyasaya çıkıncaya kadar başka USB Type-C portlu telefonlar görebiliriz, ilk olma unvanı başka cihazlara geçebilir.

OnePlus Forumlarında da bir açıklama yapan OnePlus, OnePlus 2’nin bu çığır açan teknolojiyi (USB-C) taşıyan ilk küresel amiral gemisi akıllı telefon olacağını kaydetti.

Bu arada OnePlus sadece USB-C konnektörü sunmakla kalmayacak, bunu OnePlus’a özel çeşitli patentli teknolojilerle destekleyecek, deneyimi güçlendirecek.

Bu teknolojilerin ne olduğu hakkında henüz bir bilgi verilmiyor. Ancak her USB-C konnektörünün ortak özelliğini OnePlus 2’de de göreceğiz, o da USB-C konnektörüne portun her iki tarafıyla da bağlanabileceği.

USB-C bağlantısının bulunmasına ek olarak, OnePlus 2 daha önce telefonda Qualcomm Snapdragon 810 yongasetinin bulunacağını açıklamıştı. Yongasetin ikinci nesil versiyonunu barındıracak olan telefonda aşırı ısınma sorununun yaşanmayacağı düşünülüyor.

OnePlus 2’nin ne zaman satışa sunulacağı belli değil, ancak gelen bilgilerin artması lansmanın çok da uzak olmadığı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER