Teknoloji

OnePlus 2 Qualcomm Snapdragon 801’nin iyileştirilmiş versiyonunu taşıyacak

oneplus-2-snapdragon-810-180615

OnePlus merakla beklenen akıllı telefonu OnePlus 2’nin Snapdragon 810 işlemci barındıracağını doğruladı. Dedikodular OnePlus 2 için farklı işlemcileri işaret ediyordu, OnePlus bunun şimdiye kadar bir tanesini seçmemesinden kaynaklandığını söylüyor.

OnePlus en sonunda kararını Qualcomm’un Snapdragon 810 V2.1 işlemcisinde yana kullandı. 64-bit mimarisini temel alan bu sekiz çekirdekli işlemci sayesinde masaüstü bilgisayar seviyesinde işlemci gücü akıllı telefona gelecek.

Snapdragon 810 işlemciyi tercih etmenin önemli sonuçlarından biri de pil ömrü olacak. İşlemci bir yandan oldukça güçlüyken bir yandan da pil tüketimi bakımından bir hayli verimli görünüyor. Taşıdığı sekiz çekirdek sayesinde gerçekleştirdiği işlemlerde ölçekleme yapabiliyor; basit işler için mümkün olduğu kadar düşük güç tüketirken, oyun oynama veya 4K video izleme gibi işlerde gücü artırabiliyor. Adreno 430 GPU sayesinde de yüksek grafik performansı sunuyor.

 

Snapdragon 810 işlemcinin bulunduğu telefonlarda ısınma problemine yol açmasıyla ilgili olarak OnePlus, Qualcomm’un mühendisleriyle yakın şekilde çalıştıklarını, Snapdragon 810 işlemcisinin 2.1 versiyon numaralı iyileştirilmiş versiyonunu OnePlus 2’ye ekleyeceklerini kaydetti. Böylelikle OnePlus 2’nin daha öncekinden de daha soğuk olacağını işaret etti.

OnePlus 2’nin taşıyacağı söylenen diğer özellikleri arasında 5.5 inç QHD ekran, 16 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera, 32 GB dahili hafıza, 3300 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER