Teknoloji

OnePlus yeni ekran teknolojisiyle daha pürüzsüz bir deneyim sunacak

oneplus 7t

OnePlus, 120Hz QHD OLED ekran teknolojisini Çin’in Shenzhen şehrinde gerçekleştirdiği etkinlikte duyurdu. Şirketin CEO’su Pete Lau, teknolojinin araştırma ve geliştirme sürecinin resmi olarak tamamlandığını açıkladı. Çinli üreticinin yeni ekran teknolojisini OnePlus 8 serisinde kullanması muhtemel görünüyor.

Sektörel kaynaklar, OnePlus’ın OnePlus 8 Pro’da OLED bir panele yer vermesi bekleniyor. Standart OnePlus 8’de ise daha basit bir ekran teknolojisinin tercih edileceği söyleniyor.

OnePlus, yeni ekran teknolojisine dair detayları paylaşmayı da ihmal etmedi. Yeni teknolojinin ön plana çıkan özelliği, tahmin edilebileceği üzere, 120Hz yenileme oranı oluyor. Bu yenileme oranı, OnePlus’ın yeni akıllı telefonlarında kullanıcılarına daha pürüzsüz bir ekran deneyimi sağlayacağı anlamına geliyor.

OnePlus’ın “Pürüzsüz Zincir” olarak adlandırdığı özellik de yeni teknolojinin dikkat çeken noktaları arasında bulunuyor. Bu özellik, donanım ve yazılım optimizasyonlarının bir kombinasyonu gibi görünüyor. Söz konusu özellik sayesinde ekrana verilen komut ile ekranın reaksiyonu arasındaki sürenin minimuma ineceği belirtiliyor. OnePlus’ın yeni özelliği akıllara Huawei’nin GPU Turbo teknolojisini getiriyor.

oneplus 120hz qhd oledOnePlus’ın yeni ekran teknolojisinin bir diğer havalı özelliği ise MEMC adını taşıyor. Bu özellik, temel itibarıyla akıllı bir çerçeve ekleme ve iç değerleme aracı olarak tanımlanabilir. Bu işlemin ekrana yerleştirilecek ekstra bir işlemci tarafından gerçek zamanlı şekilde yapılacağı ifade edildi.

OnePlus 120Hz QHD OLED ekranında yüksek renk doğruluğu vadediyor

OnePlus, yeni ekran teknolojisindeki renk doğruluğu oranının çok yüksek olacağının altını da özellikle çiziyor. Şirket, JNCD ölçüm yöntemiyle yapılan testlerde yeni ekranın renk doğruluğunun 0.8 puan aldığını belirtti. Söz konusu yöntemde 1’in altındaki tüm puanlar “muhteşem” olarak tanımlanıyor.

OnePlus 120Hz QHD OLED ekranının HDR desteğine sahip olup olmayacağı konusunda henüz bilgi vermedi. Şirketin sertifika sürecinin sürmesi nedeniyle sessiz kalmayı seçmiş olabileceği belirtiliyor. Yeni ekrandaki toplam parlaklık ayarı seviyesinin 1024’ten 4096’ya çıkmasının da HDR’ın varlığı için yolu açtığı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER