Bilim

Omron Project Zero bileklik ile kan basıncını kolaylıkla ölçün

 

omron-project-zero-050116-1

Hemen hemen bütün bileğe takılabilir fitness takipçisinin kalp hızı ölçme özelliği bulunuyor. Böylelikle takan kişinin nabzı düzenli aralıklarla ölçülüyor ve egzersizin performansını belirleyen önemli bir unsur olarak kaydediliyor. Omron ise bunu bir adım ileri götürerek kan basıncını da izlemeyi sağlayan, böylelikle takan kişinin sağlık durumunu daha doğru şekilde ortaya koyan yeni bir giyilebilir cihazla tüketicilerin karşısına çıkıyor.

Kan basıncının ölçümü sayesinde hipertansiyon veya hipotansiyon gibi sağlık sorunlarının olup olmadığı daha rahat şekilde anlaşılıyor. Şimdiye kadar bunun için hastanın kolunun üst kısmına şişirilebilir bir yastığı bağlamak ve tansiyonu bu şekilde ölçmek gerekiyordu. Tabii ki, son yıllarda bileğe takılan dijital tansiyon aletleri de daha fazla ilgi görür oldu. Omron Project Zero Wrist Kan Basıncı Monitörü ise kol saati boyutlarında olan ve kan basıncını üst kola takılan tansiyon aletleri kadar doğru ölçen giyilebilir bir aksesuar olma özelliğini taşıyor.

omron-project-zero-050116-2

Omron Project Zero’nun fiyatı ve ne zaman çıkacağı henüz netlik kazanmadı. Omron şu sıralar bu ürünün piyasaya çıkışı için gerekli olan sertifikasyonu ve FDA testlerini bitirmek için uğraşıyor. Ancak şirket bu giyilebilir ürününün hastanelerde ve sağlık kurumlarında kullanım için gerekli olan yetkiyi alacak doğrulukta olduğundan emin.

Omron, geleneksel tansiyon aletlerinde kullanılan şişirilebilir yastığın minyatür versiyonunu kullanıyor. Tabii ki, Project Zero Apple Watch kadar ince ve zarif bir ürün değil, ancak gündüz ve gece bir fitness takipçisi olarak sürekli bilekte kalabilir.

Kan basıncını ölçmeye ek olarak, Omron’un büyük boyutlu giyilebilir ürünü fiziksel aktivite, gece uyku kalitesi gibi diğer parametreleri de sürekli takip edebiliyor. Elde edilen tüm veriler de iOS ve Android cihazları için var olan Omron Connect uygulaması ile kablosuz olarak eşzamanlanabiliyor, böylelikle kullanıcılar sağlık durumlarını açıklayıcı grafiklerle ve tablolarla görüntüleyebiliyor, sağlık bilgilerini herhangi bir doktora uzaktan göndermek mümkün oluyor.

Çoğu fitness tutkunu kan basıncını sürekli ölçmeye ihtiyaç duymayacaktır ve Project Zero Wrist Kan Basıncı Monitörü de muhtemelen çoğu fitness takipçisinden daha yüksek bir fiyattan piyasaya girecektir. Aslında Omron’un bu yeni ürünüyle bireyselden çok kurumsal müşterileri hedeflediğini düşünebiliriz. Hastanelerde veya sağlık kurumlarında tansiyon aletlerini odadan odaya, hastadan hastaya taşımak zahmetli oluyor. Project Zero hastaların tansiyonunu sürekli ve zahmetsizce ölçmek için daha uygun ve pratik bir çözüm olacaktır. Diğer bir deyişle, bu ürünün de mutlaka bir alıcısı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER