Teknoloji

OLED iPhone Güney Koreli devleri karşı karşıya getirebilir

ios 9.3.2

oled iphone

Apple’ın OLED ekranlı bir iPhone üretmeyi planladığına dair haberler, teknoloji kulislerinde sıklıkla konuşuluyor. ET News sitesinde yayınlanan yeni bir haber, Cupertino merkezli şirketin bu konudaki hazırlıklarında önemli mesafe katettiğini gösteriyor. Apple’ın Samsung Display ile ayda 60 bin esnek OLED panel tedariği için anlaştığı belirtiliyor.

Söz konusu anlaşmayla Samsung Apple’ın OLED iPhone geçişinde öncü tedarikçi konumuna yükselmiş olurken, bir diğer Güney Koreli elektronik devi LG’nin de Apple’a OLED panel tedarik etme konusunda istekli olduğu biliniyor. Japan Display ve Foxconn da OLED panel tedariği için adı geçen şirketler arasında yer alıyor.

Şu ana kadar OLED ekranlı iPhone’un gelişimi konusunda Apple’dan resmi ve somut bir bilgi gelmese de, Cupertino merkezli şirketin olası girişi nedeniyle LG Display ve Japan Display’in OLED üretim kapasiteleri için ciddi yatırım yaptığı biliniyor. Her iki tedarikçinin de yeni OLED üretim tesislerini 2018’de hazır hâle getirmesi bekleniyor. Söz konusu tarihte Apple’ın iPhone’da LCD yerine OLED panel kullanmaya başlayacağı da sıklıkla gündeme getiriliyor.

Ancak Japon gazetesi Nikkei’de yer alan bir haberde, Apple’ın OLED iPhone konusunda takviminin önünde gittiği ve 2017’de piyasaya çıkması öngörülen iPhone 7s’in OLED panel barındırabileceği belirtiliyor. ET News ise bu iddiayı bir adım daha öteye taşıyor ve Samsung ile LG’nin tedarik edeceği OLED panellerin bu yıl piyasaya çıkacak iPhone 7’de de kullanılabileceğin öne sürüyor. Samsung’un OLED panel tedariğine şimdiden başlaması bu iddiayı desteklese de, bu yönde çıkan başka bir haberin olmadığını hatırlatmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER