Teknoloji

Yeni Office Android uygulaması Excel, Word ve PowerPoint’i birleştiriyor

microsoft office android

Microsoft, mobil cihazlarda birleştirilmiş bir Office deneyimi sunma konusunda verdiği sözü, kısmen de olsa, yerine getirmeye başlamış durumda. Şirket aylar süren beta testlerinin sonunda, Android telefon sahiplerine birleştirilmiş bir deneyim vadeden yeni Office uygulamasını yayınladı.

Bu uygulama sayesinde kullanıcılar Word, Excel ve PowerPoint belgelerini farklı uygulamalar arasında geçiş yapmak zorunda kalmadan düzenleyebiliyor. OneDrive’daki dosyalara erişme imkanını da sağlayan uygulama, Office Lens entegrasyonu sayesinde belge taraması da yapabiliyor. Uygulama ile karekod taraması da gerçekleştirilebiliyor.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da bulunuyor. Android Police sitesi, Office’in yeni Android uygulamasının Chromebook’lar için optimize edilmediğine dikkat çekti. Uygulamayı yatay modda kullanmak da şimdilik mümkün değil. Birleştirilmiş Office uygulamasının iOS versiyonu ise henüz ufukta bile görünmedi.

Yine de, Microsoft’un birleştirilmiş Office Android uygulaması, mobil üretkenlik açısından önemli bir adım niteliği taşıyor. Microsoft ve Google uzun yıllar boyunca her bir görev için farklı uygulamalar sonunda ısrarcı olsalar da, sonunda mobil kullanıcıları rahatlatacak çözümü benimsemişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER