Teknoloji

Office 365 Home Premium abonelerinin sayısı altı aydan kısa bir süre içinde ikiye katlandı

Microsoft’un Office için paralı abonelikler üzerine kurduğu planı iyi işliyor gibi gözüküyor. Geçtiğimiz mayıs ayında 1 milyon olarak açıklanan Office 365 Home Premium abone sayısı, aradan altı aydan az bir süre geçmesine rağmen 2 milyonun üstüne çıktı. Aylık 9.99 dolar veya yıllık 99.99 dolar karşılığında Office yazılımını bilgisayarlarına veya akıllı telefonlarına indirebilen kullanıcılar, belgeleri ve ayarları saklamak için Microsoft’un bulut servislerine de erişebiliyor.

microsoft-office-365-home-premium-290113

Kurumsal müşterilere ve diğer işlere yapılan satışlarla kıyaslandığı zaman Office 365 Home Premium satışları halen toplam Office satışları içinde küçük bir yüzdeye sahip olsa da, Microsoft’a buluta geçiş sürecinin istikrarlı bir biçimde ilerlediğinin altını çizmek gerekiyor. Buluta geçiş süreci Microsoft’un yeni ”cihazlar ve servisler” stratejisinde önemli bir rol oynuyor.

Kullanıcıların gösterdiği ilgiye rağmen, Microsoft’un Office’ten elde ettiği tüketici gelirleri geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gerilerken, şirketten yapılan açıklamada Office servislerinin buluta taşınmasının yarattığı etkinin beklentilere paralel olduğu ifade edildi.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER