Teknoloji

Office 365 Home Premium 1 milyon abone sayısını aştı

Abonelk tabanlı Office kullanımına büyük umutlar bağlayan Microsoft ilk aşamada bu sistemden beklediğini almış gibi görünüyor. Şirketten yapılan açıklamada Office 365 Home Premium servisinin abone sayısının 100 günden biraz fazla bir sürede 1 milyonu aştığı duyuruldu. Microsoft’un Office yazılımına bulut üzerinden erişim sağlayan Office 365 Home Premium henüz ülkemizde aktif hale gelmiş değil.

microsoft-office-365-home-premium-290113

Microsoft’tan yapılan açıklamada Office 365 Home Premium’un şu ana kadar en yüksek satış rakamına ulaşan Office versiyonu olduğunun altı çizildi. Microsoft konuya ilişkin olarak özel istatistikler vermekten kaçınırken, saniye başına satılan ortalama kopya sayısının birin üstünde olduğunu belirtti. İşin içine kurumsal Office satışları dahil edilince Office 365 Home Premium’un payı azalsa da, servisin kazandığı abone sayısı bireysel kullanıcıların lisanslı kullanıma olan ilgisini göstermesi açısından önem taşıyor.

Microsoft’un Office 365 Home Premium’da izlediği yaklaşımı Adobe’nin Photoshop’u buluta taşımasına benzetmek mümkün. Popüler Photoshop yazılımını buluta taşıyan Adobe, yedi ayda 1 milyon aboneye ulaşmış ve bu abonelerin 326 bininin yıllık ödeme modelini seçtiği ifade edilmişti. Buluta geçişin her iki şirket adına da başarıyla sonuçlandığını söylemek için ise şimdilik erken.

İlgili >> Microsoft Office Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER