Teknoloji

Octopus Keyboard BlackBerry 10’un tahmin destekli sanal klavyesini iPhone’a getiriyor

Bu ay başında düzenlenen BlackBerry World etkinliğinde detayları açıklanan BlackBerry 10 işletim sisteminin en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi otomatik kelime tahmin sisteminin entegre edildiği sanal klavyesiydi. Bu sanal klavye RIM’in efsanevi yazı giriş hünerlerini yüksek işlevli bir sanal muadile taşımış oluyor. Kullanıcılar her bir tuşun üzerinde kullanılabilecek potansiyel kelimeleri görüyor ve kendileri için uygunsa her bir harfi tek tek yazmak yerine hafif bir parmak sürüklemesiyle bu tavsiye edilen kelimeyi anında yazabiliyor.

Mario Hros bu özelliği iOS’in klavyesine getirdiğini iddia ediyor. Octopus Keyboard olarak adlandırılan özel bir yazı tamamlama yazılımı hazırlamış olan iOS geliştiricisi bu uygulamanın kullanıcı yeni kelimeler girdikçe onları öğrendiğini ve daha da zenginleştiğini söylüyor. Octopus Keyboard desteklenen her dille çalışıyor gibi görünse de, yayınlanan beta versiyonunda otomatik noktalama ve büyük harfe çevirme konusunda bazı sıkıntılar olduğu söyleniyor.

RIM’in sistemini rakip bir platformda bu kadar kısa bir zamanda görmek oldukça etkileyici. Hros tam sürümü 20 Mayısta çıkarmayı planlıyor. Ancak bir sorun var; jailbreak edilmiş iOS cihazı kullanmayanlar bu klavyeden yararlanamayacak. iOS varsayılan klavyeyi değiştirmeye izin vermediği için Octopus Keyboard sadece jailbreak edilmiş iPhone veya iPod touch cihazlarında çalışabiliyor. Uygulamayı Cydia mağazasından indirip yüklemek mümkün.

İlgili – iDownloadBlog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER