Eğlence

Nvidia: Shield Apple TV’den daha iyi

nvidia-shield-040315

Apple’ın yenilenen Apple TV’yi tanıtmasıyla birlikte sadece yayın platformları alarma geçmedi. Oturma odasındaki oyun deneyimine de odaklanan yeni Apple TV, oyun konsolu üreticilerinin de dikkatini çekti. PlayStation ve Xbox gibi büyük konsollar için ortada endişe verici bir durum olmasa da, Android TV tabanlı oyun konsolu üreticileri Apple’ın nefesini enselerinde hissediyor. Dolayısıyla Nvidia’nın Shield Android TV’nin Apple TV’ye kıyasla daha iyi bir seçenek olduğunu belirten bir blog yazısı yayınlaması kulağa hiç şaşırtıcı gelmiyor.

Nvidia’nın Apple TV’ye yönelik üstünlük iddiasının oyun alanında olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirket, bu alan için önemli avantajları elinde bulunduruyor. Üstünlüğünü açıklamak için üç noktaya dikkat çeken Nvidia, ilk olarak oyun yelpazesinin genişliğine vurgu yapıyor. Nvidia’nın üstünlüğüne dayanak olarak belirttiği bir diğer nokta ise Grid servisi sayesinde oyuncuların PC oyunlarına bile erişebilmesi. Nvidia’nın üstün olduğunu belirttiği son nokta ise Shield’in gerçek bir oyun kumandasına sahip olması. Ancak Apple TV için pek çok üçüncü taraf üreticinin aksesuar hazırlayacak olması, bu noktayı diğerlerine kıyasla biraz daha zayıf kılıyor.

Video alanında ise Nvidia Shield, 4K desteği sayesinde yeni Apple TV’ye önemli bir üstünlük sağlayabilir. Halihazırda 4K görüntü kalitesini destekleyen televziyonlar ve 4K içerikler pek yaygınlaşmasa da, yakın gelecekte bu durumun değişebileceğini unutmamak gerekiyor.

Nvidia, Chromecast avantajına da dikkat çekse de, Chromecast’ın bir kişiyi Apple TV yerine Nvidia Shield almaya ikna etmesi pek olası gözükmüyor. Zira, Apple TV alacak pek çok kişinin hâlihazırda bir Apple cihaz sahibi olması oldukça yüksek bir ihtimal durumunda.

İLGİLİ HABERLER