Teknoloji

Nvidia RTX A2000 GPU küçük boyutlu iş istasyonları için üretildi

nvidia rtx a2000

Nvidia, profesyonel iş istasyonları için tasarlanmış yeni RTX A2000 GPU’yu salı günü yurt dışında satışa sundu. Nvidia’nın şimdiye kadarki en küçük Amper tabanlı GPU’su olarak nitelendirilen bu yeni ürün küçük form faktörlü iş istasyonlarına kolayca sığabiliyor.

Nvidia’nın eski Quadro kartları gibi, RTX A2000 de öncelikle ışın izleme ve Nvidia’nın AI özelliklerinden yararlanmak isteyen profesyoneller için tasarlandı. Ayrıca A serisi GPU’ların en yenisi olma özelliğini taşıyor.

RTX A2000, 3328 CUDA çekirdeği, ECC’li 6GB GDDR6 bellek ve 6001Mhz bellek saati ile birleştiğinde 8 teraflop GPU performansı sunabiliyor. Bu, Nvidia’nın RTX 3050 dizüstü bilgisayar GPU’su gibi, kağıt üzerinde daha yetenekli görünmesini sağlıyor. Ayrıca yalnızca 70 watt güç tüketiyor, bu nedenle güç açısından da çok verimli.

RTX A2000, Nvidia’nın en yeni Ampere mimarisini temel alıyor. Blender, Autodesk 3ds Max ve daha fazlası gibi üç boyutlu modelleme ve işleme yazılımlarında performansı artırmak için tasarlanmış. İkinci nesil RT çekirdekleri, AI araçları için üçüncü nesil tensör çekirdekleri ve PCIe 4 desteği içerir.

nvidia rtx a2000 gpu

Kompakt ve düşük profilli tasarımı, tek bir fan ve arkada dört DisplayPort 1.4 bağlantı noktası içeriyor. Bu da onu birden çok monitöre sahip iş istasyonları için ideal hâle getiriyor. Nvidia, büyük ve küçük iş istasyonlarına yerleştirilebilen bir form faktörü sayesinde RTX A2000’in uzaktan çalışanları hedeflediğini belirtiyor ve 3D tasarım işlerinin güçlenmesine yardımcı oluyor. Yalnızca 6,86 cm yüksekliğinde ve 16,76 cm uzunluğundadır ve minyatür bir RTX 3060’ın boyutuna uygundur. Genel olarak, RTX A2000 devasa boyutlara sahip RTX 3090’ın neredeyse yarısı kadardır.

Nvidia RTX A2000’i Asus, Dell, HP, Lenovo ve daha birçok iş istasyonunda kullanılabilir hâle getirmek için çeşitli ortaklarla birlikte çalışıyor. RTX A2000, Nvidia iş ortakları tarafından, ekim ayında yaklaşık 450 dolar fiyatla piyasaya sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER