Teknoloji

Nubia Red Magic 5G oyun telefonu 16 GB RAM ve likit soğutmayla geldi

nubia red magic 5g

Nubia yeni oyun telefonu Nubia Red Magic 5G’yi tanıttı. Cihaz Çin’de düzenlenen bir etkinlikte tanıttı. Tasarımı ve özellikleri itibarıyla amiral gemisi cihaz seviyesinde olan Red Magic 5G, esas olarak bir oyun cihazı olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda, Red Magic markalı ilk 5G telefonu olma niteliğine de sahip.

Arkada büyük bir X simgesi var, buna bir de uzun şerit eşlik ediyor. Bu şeridin bir parçası üzerinde telefonun üç kamerası yer alıyor. Red Magic logosu ve marka da arkadaki diğer unsurlar arasında. Bu arada Nubia, 5G işaretini de arkaya eklemiş. Markanın telefonlarının simgelerinden olan LED aydınlatmalar da unutulmamış.

Nubia Red Magic 5G’nin standart versiyonu siyah, kırmızı ve kırmızı-mavi renk seçenekleriyle geliyor. Bir de şeffaf arka yüzeye sahip olan özel bir versiyonu da bulunuyor. Red Magic 5G’de 15000 rpm dönüş hızına sahip bir fan ve likit soğutma sistemi de mevcut durumda.

Cihazın sol kenarında üst kısımda “oyun modu düğmesi” olarak adlandırılan bir düğme de var. Nubia sol tarafta, telefonun kenarının tam ortasına yerleştirme istasyonu portu da yerleştirmiş.

Telefonda 6.65 inç, 2340 x 1080 Full HD+ AMOLED ekranın bulunuyor. Bu ekran 144 Hz yenileme hızına sahip. Aynı zamanda 240 Hz dokunma algılama da mevcut. Bu son özellik oyunların daha iyi performansla oynanmasına yardımcı olacaktır. Snapdragon 865 ile çalışan telefonda ekran için optik parmak izi tarayıcı da mevcut. Telefonun 8 GB, 12 GB ve 16 GB RAM seçenekleri bulunuyor. LPDDR5 RAM kullanılmış.

Bunlara ek olarak, Nubia Red Magic 5G’de UFS 3.0 tabanlı 128 GB veya 256 GB depolama alanı yer alıyor. Android 10 yüklü olarak geliyor, bunun üzerinde de oyun odaklı özelliklere sahip Red Magic OS bulunuyor.

4500 mAh kapasiteli pil ve 55W kablolu şarj desteğini de görüyoruz. Nubia, hava soğutmalı turbo hızlı şarj sisteminin kullanıldığını söylüyor. 5G de destekleniyor, ne var ki, duyurulan bu versiyon sadece Çin’de satılacak. Küresel pazarda satılacak modelin de gelmesini bekleyebiliriz.

Telefonun arkasında üç tane kamera var. Ana kamera 64 megapiksel Sony IMX686 sensöre sahip. Buna ek olarak 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro lens de mevcut. Önde de 8 megapiksel selfie kamerasını görüyoruz. Nubia, bu kameralar ve yetenekleri hakkında fazla konuşmamayı tercih ediyor.

Red Magic 5G, 218 gram ağırlığa ve 168.56 x 78 x 9.75mm’lik boyutlara sahip bir gövdeyle geliyor. 3.5mm kulaklık jakı ve iki tane SIM kart yuvası var.

Oyun telefonu Çin’de, 3799 yuan (3392 TL) başlangıç fiyatıyla satılacak. Cihazın standart versiyonunun dört farklı çeşidini göreceğiz. Şeffaf arka yüzlü özel üretim cihaz ise 12 GB ve 16 GB RAM seçenekleriyle gelecek. Bunların fiyatları da sırasıyla 4599 yuan (4107 TL) ve 5199 yuan (4645 TL) olacak.

İLGİLİ HABERLER