Teknoloji

İlk ekran görüntüleri paylaşılan Nothing OS çok yakında tüm Android telefonları için denenebilecek

nothing os
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nothing, çarşamba günü düzenlediği The Truth etkinliğinde Nothing phone (1) adlı bir akıllı telefonu piyasaya sürmeyi planladığına dair resmi doğrulamayı yaptı. Ayrıca bu telefonlarda yüklü olarak gelecek Nothing OS kullanıcı arayüzü hakkında da bilgiler verdi, ilk ekran görüntülerini paylaştı.

Bu telefon Qualcomm işlemcisiyle çalışacak ve Android ile yüklü olarak gelecek, ancak Nothing, kendi bünyesinde geliştirdiği bir işletim sistemi, daha doğrusu kullanıcı arayüzü olan Nothing OS ile geleceğini belirtti. Nothing OS’den de bahseden şirketin kurucusu Carl Pei, bunun açık doğası sayesinde Nothing ürünleri ve dünyanın önde gelen markalarının diğer bazı ürünleriyle sorunsuz çalışacak şekilde tasarlandığını söyledi.

Nothing OS, basit ve saf olacak şekilde tasarlandı. Carl Pei’nin hikayesini OnePlus zamanlarından beri takip edenler için, bunun OnePlus cihazlarındaki Oxygen OS’nin ilk günlerine benzeyebileceği tahminini yapabiliriz.

Her ne kadar Nothing phone (1)’in ne zaman çıkacağına dair bir bilgi verilmese de, bazı ekran görüntüleri sayesinde Nothing OS’in neye benzeyeceğini biliyoruz.

Şu anda yalnızca bazı ana ekran ve kilit ekranı görüntülerine, aynı zamanda ses kaydedicisi uygulamasının görüntülerine sahip olsak da, Nothing OS kullanıcı arayüzünün saf Android’e fazlaca benzediği açık biçimde görülüyor. En üstteki durum simgeleri değiştirilmemiş, yuvarlak şekilli uygulama ikonları ve Google arama çubuğu tıpkı bir Pixel telefonu görünümü veriyor. Pei, Nothing’in Google’ın uygulamalarının aynı işlevlerini sunanlarını sunmayacağını onayladı, bunun yerine Nothing OS’yi optimize etmeye ve onun verimli çalışmasını sağlamaya yoğunlaşacak.

Öte yandan Nothing, nisan ayında Play Store aracılığıyla kullanıma sunacağı başlatıcısı sayesinde kullanıcıların Nothing OS deneyiminin tadına bakabileceklerini söyledi. Bilmeyenler için, başlatıcı uygulamalarının Android cihazında ana ekran yerine geçtiğini ve cihaza farklı bir hava kattığını söyleyelim.

İLGİLİ HABERLER