Teknoloji

Norton sayesinde bilgisayarınız bir kriptopara madencilik aracına dönüşebilir

norton 360 kriptopara

Ethereum madenciliği belki de beklenmedik bir yere doğru gidiyor. Birçok kişinin ebeveynleri için yeni bilgisayarlar kurmaktan bildikleri antivirüs yazılımı olan Norton 360, kriptopara madenciliği için elverişli ve güvenilir bir araç hâline geliyor. Norton, konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde, markasının bu işin için mükemmel bir uyuma sahip olduğunu iddia ediyor. Kripto madenciliği yapmak isteyen insanların, web’in “incelenmemiş kod” bulabilecekleri karanlık, korkutucu kısımlarını araştırmak zorunda kalmayacaklarını dile getiriyor.

Ayrıca şirket, kullanıcıların kripto cüzdanlarını kendi Norton Wallet sayesinde bulutta depolayacağını söylüyor. Bir Norton sözcüsü, The Verge sitesine verdiği demeçte, kullanıcıların kazançlarını fiilen kullandıkları sürece, “Coinbase’e para çekmelerine” olanak tanıyan bir düğme olacağını söyledi.

Norton, şimdiye kadar madencilik yapmak isteyen kişilerin bunu yapmak için güvenlik yazılımlarını devre dışı bırakmaları gerektiğini ve bunun da onlar için işleri zorlaştırdığını iddia ediyor. Bu, en azından kısmen Norton 360’ın kendisinden kaynaklanabilecek bir sorun gibi görünse de Norton, bilgisayarınıza önceden yüklenmiş olarak gelen yazılımı kullanmanın, madencilik araçlarını kendi başınıza bulmak zorunda kalmaktan daha kolay olduğu konusunda haklı bir noktaya sahiptir.

Aslında kullanmadığınız zamanlarda bilgisayarınızın işlemci gücünün kripto para madenciliği gibi işler için kullanılmasını sağlamak, daha ucuz veya hatta ücretsiz bilgisayarlara kapı açabilir. Örneğin Amazon, reklam gösterimi yaptığı Kindle cihazlarını bu şekilde daha ucuza mal ediyor. Norton’un burada açtığı kapının arkasından başka şirketlerin de, ilgi çekici tekliflerle geldiğini görebiliriz.

Norton, konuyla ilgili açıklamasında özel olarak Ethereum’a atıfta bulunsa da, CNN’e verdiği demeçte insanların daha sonra diğer “bilinen kripto para birimlerinin” madenciliğine izin vermeyi düşündüğünü söyledi. Şirket, perşembe gününden itibaren ilk kullanıcıları almaya başlıyor ve bunu “önümüzdeki haftalarda” herkese sunmayı umuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER