Manşetler

Nokia’nın ilk MeeGo cihazı Nokia N9 resmiyet kazandı – Galeri & Video

nokia-n9-2011-06-21-0Nokia’nın tepe yöneticisi Stephen Elop, şirketinin bu yıl içinde ilk MeeGo cihazını çıkaracağını söylemişti. Lankku olarak da bilinen N9 ile birlikte sözünde durmuş oldu. 3.9 inç’lik, 854 x 480 çözünürlüklü AMOLED ekrana sahip olan bu cihazda klavye veya fiziksel anahtar bulunmuyor, tabii ses kademe ve kamera tuşları bu tanımın dışında.

16 GB veya 64 GB’lık dahili bellek ve 1 GB RAM ile birlikte gelen polikarbon kasalı bu telefonun farklı renkleri bulunuyor. Dört bant GSM, beş bant WCDMA desteği, Bluetooth 2.1, NFC ve GPS gibi bağlantı seçenekleri bulunan cihazda 8 megapiksel, geniş açılı kamera yer alıyor. Bu kamerada düşük ışıklı ortamlarda fotoğraf çekimi için F2.2 açıklık ve 16:9 en-boy oranında 720p HD video kayıt yeteneği de bulunuyor. Kameranın otomatik odaklama yeteneğinin bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

116.45 x 61.2 x 7.6-12.11 mm’lik boyutlara sahip olan bu cihaz 135 gr. ağırlığa ve 50 saate kadar müzik, 4.5 saate kadar (720p video), 7 ile 11 saat arasında GSM görüşmesine olanak sağlayan bataryaya sahip. Kullanıcılar Haritalar uygulaması ile yol yardım ve yürüme navigasyon desteğini kazanırken özelleştirilmiş Drive uygulamasının varlığı otomobilde giderken en büyük yardımcıları olacak. Yakınlık sensörü barındıran cihazın siyah, cam göbeği ve mor pembe renk seçenekleri bulunuyor. Nokia N9’un diğer donanım özellikleri arasında 802.11a/b/g/n WiFi, çevresel ışık sensörü, pusula, oryantasyon sensörü, microSIM yuvası, mobil bağlantı paylaşım desteği ve 3.5 mm AV konnektörü bulunuyor. MeeGo 1.2 Harmattan ile çalışacak bu cihaza öze uygulamalar Qt 4.7 ile uyumlu olacak, ayrıca cihazda dahili HTML5 desteği de yer alacak.

Yazılım tarafına bakacak olursak, Angry Birds Magic, Galaxy on Fire 2, Real Golf 2011 gibi oyunlar cihaz için hazır bulunacak. Open GL ES 2.0 desteği barındıracak bu cihazda yer alacak Webkit2 tabanlı web tarayıcısı çimdikleyerek yakınlaştırma özelliğini destekliyor. Events adı verilen görünümde Facebook, Twitter ve RSS beslemelerini aynı çatı altında buluşturan cihaz aynı zamanda sosyal ağ profilleriyle durum güncellemelerini telefon defteriyle senkronize ediyor. MeeGo kullanıcı arayüzünde üç farklı ana ekran görünümü bulunuyor: Etkinlikler, uygulamalar ve açık uygulamalar. Ekranda parmağı sürüklemek kullanıcıyı ana ekrana geri götürüyor. Ovi Mağaza erişiminin yer alacağı bu cihazın ne zaman çıkacağı ve ne kadara satışa sunulacağı ise henüz belli değil.

Video: Nokia N9 Tanıtımı

Video: Nokia N9 İnceleme Altında

Galeri: Nokia N9
[nggallery id=608]

İlgili – Nokia (1)
İlgili – Nokia (2)
İlgili – Nokia (3)
İlgili – Nokia (4)

İLGİLİ HABERLER