Teknoloji

Nokia yeni amiral gemisini daha yüksek fiyata satacak

nokia 9

nokia 8HMD Global, kısa süre içinde Nokia markalı akıllı telefonlardan oluşan hatırı sayılır büyüklükte bir portföy oluşturmayı başardı. Bu portföyün amiral gemisi olarak nitelenebilecek ürünleri özellikleri itibarıyla üst segmentte olsa da, fiyatları itibarıyla rakiplerin amiral gemilerinin altında bir yerde duruyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

Hâli hazırda amiral gemisi kontenjanını Nokia 8 ve 8 Sirocco ile dolduran HMD Global, yeni bir amiral gemisi için çalışmalarını sürdürüyor. Genellikle Nokia 9 olarak anılan telefonun fiyat etiketinde 1000 dolar gibi bir rakamın yazacağı söyleniyor. Mevcut amiral gemilerinin yurt dışında 700 dolar karşılığında satışa sunulduğunu göz önüne alınınca şirketin planladığı artışın büyüklüğü anlaşılıyor.

HMD Global’ın bu fiyat artışını meşru hâle getirmek adına eski amiral gemilerinden farklı bazı özelliklere yer vermesi bekleniyor. Böylelikle yeni amiral gemisinin rakip üreticilerin cihazlarıyla gireceği rekabette daha avantajlı hâle gelmesi hedefleniyor.

Nokia 9 olarak anılan akıllı telefonun çentikli bir ekrana sahip olması ve Light’ın çok lensli kamera teknolojisini barındırması bekleniyor. Telefonda Qualcomm’un en son teknoloji yonga setinin bulunması ve bu yonga setine yüksek kapasiteli bir belleğin eşlik etmesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER