Teknoloji

Nokia Steel HR akıllı saat ön siparişe çıktı

nokia steel hrNokia’nın Withings’i satın almasının ardından Withings’in ürünlerine Nokia markası ekleneceği açıklanmıştı. Bu değişim kapsamında beklenen ürünlerden biri olan Nokia Steel HR, sonunda ön siparişe açıldı. Finli üretici haberi Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu.

Steel HR, yapısı itibarıyla akıllı ve analog saatlerin arasında bir yerde duruyor. Kalp atış hızı monitörüne sahip olan saat, üzerindeki küçük dijital ekranla faydalı bilgileri kullanıcılara aktarıyor. Bildirim uyarıları ile hareket ve uyku takibi araçlarından edinilen bilgiler, söz konusu ekranda gösteriliyor. 25 günlük pil ömrü vaadi ise Steel HR’ı Apple Watch ve Android Wear 2.0 işletim sistemli cihazlar karşısında avantajlı kılıyor.

Nokia Steel HR’ı yeni bir ürünmüş gibi lanse ediyor. Ancak bunun tam anlamıyla doğru olmadığını belirtmek gerekiyor. Withings Steel HR’ı IFA 2016’da görücüye çıkarmış, saati Nokia tarafından satın alınmasının ardından haziran ayında piyasaya sürmüştü.

Ancak Nokia markasıyla birlikte Steel HR’a bazı küçük dokunuşlar da yapılıyor. Kalp atış hızı monitörünün üzerine safir cam yerleştiren Nokia, böylelikle saati 50 metreye kadar suya dayanıklı hâle getiriliyor. Yazılımda yapılan değişiklikler ise saatin kalp atış hızını daha doğru ölçmesini mümkün kılıyor.

Nokia Steel HR için iki farklı kasa seçeneği bulunuyor

Nokia Steel HR için 36 ve 40 mm.’lik iki farklı kasa boyutu seçeneği bulunuyor. 36 mm. kasa için 179.95 dolar, 42 mm. kasa için 199.95 dolar ödemek gerekiyor. Kasa için siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Ön siparişe çıkan Steel HR, aralık ayının başlarından itibaren sahipleriyle buluşacak.

İLGİLİ HABERLER