Teknoloji

Nokia oyun telefonu çıkarmayı mı planlıyor?

Akıllı oyun telefonları dünya genelinde yavaş yavaş yayılmaya devam ediyor. Razer ikinci Razer Phone üzerinde çalışmalarını sürdürürken, Asus da ROG Phone ile bu alandaki iddiasını ortaya koyuyor. ZTE’nin alt markası Nubia ise Red Magic ile pazara cüzdan dostu bir açıdan yaklaşıyor. Huawei akıllı telefonlarına eklediği GPU Turbo özelliği ve Honor Play gibi cihazlarıyla oyunculara ulaşmaya çalışırken, bu topluluğa yakında yeni bir markanın daha katılması muhtemel görünüyor. Nokia oyun telefonu hazırlığı içinde olduğunu düşündüren bir tanıtım paylaşarak akıllara bir soru düşürdü.

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, şimdiye kadar oyun telefonları konusunda pek hevesli görünmemişti. Ancak şirket tarafından paylaşılan bir video, bu durumun değişmiş olabileceğini gösteriyor.

https://twitter.com/NokiamobileIN/status/1042057419428311040

Söz konusu videoda oyun görüntülerinin ardından ekrana hiçbir detay vermeyen bir telefon silueti geliyor. Bu siluetin üzerinde ise Türkçede “Oyunu başlatmaya hazır mısın?” anlamına gelen “Are you ready to #GameOn?” yazısı görülüyor. Hem video hem de sonunda çıkan mesaj, şirketin bir oyun telefonu hazırladığı algısını kuvvetlendiriyor. Videonun yerleştirildiği tweette de “Oyunu başlatabileceğiniz bir telefon için beklemede kalın” mesajı bulunuyor.

Nokia oyun telefonu çıkaracağı yönünde bir algı oluştursa da, buna temkinli yaklaşmak gerekiyor. HMD Global son zamanlarda orta segment telefonları için bile büyük beklenti oluşturduğu için Nokia Mobile Hindistan hesabının paylaştığı video konusunda heyecana kapılmamakta fayda var. Ancak mevcut işaretlerin oldukça belirgin olduğu da rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER