Teknoloji

Nokia giriş seviyesi telefon işletim sistemi projesi Meltemi’yi rafa kaldırıyor

nokia ve samsung
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia Meltemi projesini rafa kaldırıp düşük fiyatlı cihazları için S40’ı kullanmaya devam edecek gibi görünüyor. Nokia’nın geçen yıl ortaya attığı Meltemi projesi şirketin Linux kernelini temel alan Maemo işletim sistemi için çalışan yazılım mühendislerinin kaydırıldığı bir projeydi ve amaçlanan şey akıllı telefon tadında deneyim sunan ucuz cep telefonlarını hayata geçirmekti. Hatta Nokia bu proje için Smarterphone adlı yazılım projesi ekibini de bünyesine katmıştı.

Ne var ki, Nokia’nın dün açıkladığı yeniden yapılanma sürecinin bir sonucu olarak Meltemi’nin de askıya alındığı belirtildi. Meltemi Nokia’nın askıya aldığı ilk yazılım projesi değil. Şirket geçen yılın başlarında da yine Meltemi’nin temeli olan Maemo’nun üstüne kurulmuş MeeGo işletim sistemiyle ilgili çalışmaları askıya aldığını duyurmuş ve akıllı telefon stratejisini Windows Phone’a göre kurgulamıştı.

Görünen o ki, Nokia giriş seviyesi cep telefonu pazarında yer alan Asha serisi cihazlarda hâli hazırdaki S40’ı kullanmaya devam edecek. Bunun yanı sıra şirketin Windows Phone işletim sistemini daha ucuz fiyatlı cihazlarda sunmak için Microsoft ile ortak çalışmaları da sürmekteymiş.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER