İncelemelerManşetler

Nokia Lumia 820 İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın Türkiye’yi de kapsayan Windows Phone 8 telefon hamlesinde ilk adım Lumia 920 oldu. Eylül ayında gerçekleşen dünya çapındaki lansmanda ön plana çıkan Lumia 920 Türkiye’de de piyasaya çıkan ilk Nokia Windows telefonu oldu. Nokia’nın tanıttığı bir diğer Windows Phone 8 telefonu olan Lumia 820 ise doğrusunu söylemek gerekirse Lumia 920’nin biraz gölgesinde kaldı. Halbuki bu telefon da Nokia’nın üst sınıf cihazlarını barındıran 800 serisine mensup bir cihazdı ve hiç de yabana atılacak gibi değildi.

nokia-lumia-820-inceleme-00009

Nokia Lumia 820, büyük kardeşinden yaklaşık bir ay sonra Türkiye’de piyasaya çıktı. 4.3 inç’lik 800 x 480 piksel çözünürlüklü ekranı Lumia 920’nin HD ekranına göre daha az cazibe taşısa, aynı zamanda kamerası PureView teknolojisini barındırmasa da, Lumia 820 sahip olduğu donanım bileşenleri sayesinde Lumia 920’ye kafa tutacak cinsten bir cihaz gibi görünüyordu. Pekiyi, durum gerçekten böyle mi? Yazının devamında yer alan Nokia Lumia 820 incelemesinde bu sorunun cevabını arıyoruz.

Video İnceleme

Galeri: Nokia Lumia 820
[nggallery id=1162]

Donanım

Nokia Lumia 820, 4.3 inç’lik daha küçük alana sahip bir ekran barındırdığı için devasa bir görünüşe sahip olan kardeşi Lumia 920’ye göre biraz daha küçük görünüşe sahip. Ancak 123.8 x 68.5 x 9.9 mm.’lik boyutlara ve 160 gr. ağırlığa sahip olan bu cihazın akıllı telefonlar dünyasında hiç de yabana atılmayacak hacme ve ağırlığa sahip olduğunu söylemek gerek. Yine de, plastik kasası, ağırlığın düzgün dağılımı ve kavisli hatları sayesinde Nokia Lumia 820’yi elde tutmak ve kullanmak herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor. Telefonun plastik ve pürüzsüz kasası onu kullanmayı biraz daha zevkli hâle getiriyor.

nokia-lumia-820-inceleme-00027

Nokia Lumia 920 yekpare polikarbon kasasıyla dikkat çeken, SIM kart tepsisi dışında herhangi bir parçası yerinden çıkarılamayan bir üründü. Halbuki Lumia 820 bu açıdan oldukça farklı. Telefonun arkasını ve kenarlarını kaplayan polikarbon kapak yerinden çıkarılıyor. Bize gelen kırmızı renkli kapağın dışında siyah, gri, kırmızı, sarı, beyaz, mavi ve mor gibi farklı renkler bulunuyor. Her birinin Nokia Lumia 820’yi biraz daha çekici kıldığını söylemek gerek. Yine de, bizim elimizde bulunan kırmızı rengi biraz daha sevdik. İşin güzel tarafı telefonu çevreleyen kapağın renginde bir Windows Phone 8 tema rengi de bulabiliyorsunuz. Bu da cihazın etrafındaki renk düzenine ekranın da uyum sağlamasını mümkün kılıyor, ortaya çok daha çekici bir telefon çıkıyor.

nokia-lumia-820-inceleme-00010

Sözünü ettiğimiz bu rengarenk kasalardan dilediğinizi ayrıca satın alabilir ve telefonunuzu her gün farklı bir renkte kullanıp sıkıcılıktan kurtulabilirsiniz. Ne var ki, bu değiştirilebilir kapağı telefonun ana gövdesinden ayırmak biraz tırnak, biraz da güç istiyor. Uzun zaman sonra ilk kez bir telefonun kapağını çıkarmak için kutusundan çıkan kılavuza bakmak zorunda kaldık. Telefonun tepesinde, ahize hoparlörünün biraz sağına gelecek şekilde ana gövdeyle kapağın birleştiği noktaya tırnağınızı sokun ve arka kapağı ittirin. Bunu yaparken çekinmeyin, bir süre sonra kapağın yerinden ayrılmaya başladığını göreceksiniz. Sonrası çorap söküğü gibi geliyor ve gövdeyle arka kapak birbirinden ayrılıyor. Arka kapağı çıkardığınız anda Lumia 820’nin 1650 mAh kapasiteli bataryası da yerinden çıkacaktır. Bataryanın altında microSIM ve microSD kart yuvaları yer alıyor.

nokia-lumia-820-inceleme-00020

Lumia 820’nin 4.3 inç ekranının altında kapasitif dokunmatik Windows Phone tuşları bulunuyor. Ekranın üstünde VGA çözünürlüklü ön kamera ve ahize hoparlörü bulunuyor. Sol kenar tertemiz bir görünüme sahipken ona karşı düşen sağ kenardaysa yukarıdan aşağı doğru ses kontrol, güç / ekran kilidi ve kamera butonları yerleştirilmiş. Üst kenarda 3.5 mm kulaklık jakı yer alırken altta microUSB portu, mikrofon ve hoparlör bulunuyor. Lumia 820’nin arkasında 8 megapiksel kamera, çift LED flaş yer alırken kırmızı renkli kapak üzerine işlenmiş Nokia logosunun da cihaza ayrı bir hava kattığı gerçek.

nokia-lumia-820-inceleme-00012

Nokia Lumia 820’nin 4.3 inç ekranının 480 x 800 piksel gibi nispeten düşük bir çözünürlüğe sahip olması Lumia 920’deki HD ekranı gördükten sonra biraz da olsa suratların düşmesine neden olabilir. Halbuki gerçekte durum o kadar kötü değil. Gerçekten düşük çözünürlük nedeniyle pikselleri biraz daha rahat farkediyorsunuz, ancak yine de karşımızda kontrast ve keskinlik açısından tatmin edici, ayrıca parlak bir ekran var. Tabii ki bunda Nokia’nın ClearBlack AMOLED ekran kullanmasının rolü büyük. Güneş ışığı altında iyi bir görüş sunan ekranın görüş açısı da oldukça yüksek, ekrana farklı açılardan baktığınızda da renk kalitesinin aynı kaldığını göreceksiniz. Sonuç olarak Nokia Lumia 820’nin 4.3 inç WVGA ekranı Windows Phone 8’in canlı kutucuklarını ve diğer arayüz unsurlarını oldukça düzgün bir şekilde gösteriyor. Yalnızca web sitelerini gezerken genel görünümde küçük yazıları okumakta biraz zorlanabilirsiniz.

nokia-lumia-820-inceleme-00006

Nokia’nın bu Windows Phone 8 telefonu yazının başında da belirttiğimiz gibi donanım bileşenleri açısından büyük kardeşi Lumia 920’den pek aşağı kalmıyor. Bu cihazda da 1.5 GHz’lik çift Krait çekirdekli Qualcomm MSM8960 Snapdragon yongaset ve Adreno 225 GPU yer alıyor. Ayrıca 1 GB RAM de Lumia 820’de hazır bir şekilde bekliyor. Ancak Lumia 920’de yer alan 32 GB’lık dahili kapasite yerini 8 GB gibi çok daha düşük bir saklama alanına bırakıyor. Neyse ki, Windows Phone 8 ile birlikte kapısı açılan SD kart desteğinden Lumia 820 de nasipleniyor. Cihazda 64 GB kapasiteye kadar microSD kartları destekleyen bir yuva bulunuyor.

Nokia Lumia 820 kablosuz bağlantı tarafında da Lumia 920 ile aynı teknik özellikleri içeriyor. 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 3.1+EDR, NFC, GPS, çift taşıyıcılı HSDPA 42.2 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps bu cihazın başlıca kablosuz bağlantı özellikleri olarak dikkat eçkiyor. İvmeölçer, jiroskop, yakınlık sensörü ve pusula gibi sensör ve modüllerin varlığını da unutmamak gerek.

Yazılım

Nokia Lumia 820 sahip olduğu donanım bileşenleri sayesinde Windows Phone 8’in tüm yeniliklerinden yararlanma fırsatı sunuyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz Nokia Lumia 920, HTC Windows Phone 8X ve HTC Windows Phone 8S incelemeleri Microsoft’un mobil işletim sistemleri hakkındaki izlenimlerimize yönelik fazlasıyla ayrıntı içeriyor. Bu nedenle fazla detaya girmeye gerek yok. Şunu söyleyebiliriz ki, Nokia Lumia 820’nin büyük ekranı, her ne kadar çözünürlük düşük olsa da, kullanıcılarına oldukça iyi bir Windows Phone 8 deneyimi sunuyor. Tabii bu noktada Lumia 920 ve Windows Phone 8X’te de kullanılmış olan yongasetin kullanılması önemli bir etken. Ayrıca 1 GB RAM’in bulunması Windows Phone Mağaza’da yer alan her türlü uygulamanın kullanılmasına izin veriyor.

Windows Phone 8 ile birlikte sunulan en önemli yeniliklerden biri olan SD kart desteğinden Nokia Lumia 820 de yararlanıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi cihazda 64 GB’ye kadar kapasiteyi destekleyen microSD kart yuvası bulunuyor. Böylelikle 8 GB’lık dahili kapasitenin ötesine geçmek mümkün oluyor. Cihaza yeni bir microSD kart taktığınızda karşınıza bir pencere çıkıyor ve saklama işlemleri için hangi alanı öncelikli olarak kullanacağınız soruluyor. Tabii ki, Ayarlar uygulaması altında yer alan Telefon depolama alanı bölümüne giderek de telefon ve SD kart alanlarının doluluk durumunu görebilir, yeni müzik ve videoların depolanacağı  ya da yeni resimlerin kaydedileceği yeri seçebilirsiniz. Öte yanda SD kart içinde bulunan şarkı ve video dosyaları da ilgili uygulamalar tarafından otomatik olarak tanınıyor ve kütüphaneye ekleniyor.

Nokia’nın akıllı telefonlarını farklı kılan en önemli etkenlerden bir tanesi hiç şüphesiz Nokia’nın Windows Phone uygulamaları. Lumia 820 de bu nimetlerden yararlanıyor. Nokia Bilen Göz, Sürüş, Haritalar, Müzik gibi uygulamalar henüz iOS ve Android uygulama mağazalarının zenginliğine erişmemiş Windows Phone platformunda birer altın değerinde. Bunun yanı sıra Windows Phone Mağaza altında yer alan Nokia Collection bölümünde de Nokia’ya özel çeşitli Windows Phone uygulamaları yer alıyor. Bunlara da bakmanızı tavsiye ederiz. Her ne kadar Windows Phone Mağaza Google ve Apple’ın uygulama mağazalarına göre seçenekler açısından zayıf olsa da her geçen gün daha kayda değer ve işe yarayacak uygulamanın Windows Phone Mağaza’ya geldiğini belirtmeliyiz.

Performans ve Batarya

Nokia Lumia 820 yukarıda da belirttiğimiz gibi 1.5 GHz çift çekirdekli Qualcomm MSM8960 Snapdragon yongaset ve Adreno 225 GPU barındırıyor. Buna 1 GB kapasiteli RAM eşlik ediyor. Bu donanım paketinin Lumia 920 ve Windows Phone 8X gibi en üst sınıf Windows telefonlarında da yer aldığını biliyoruz. Bu açıdan Nokia Lumia 820’nin önemli bir artıya sahip olduğunu söylemeliyiz. Zaten bu olumlu durum performansta da etkisini gösteriyor. Menüler arasında hızlı bir geçiş sunan Nokia Lumia 820 üzerinde uygulamalar da hızlı bir şekilde açılıyor. Aşağıda sonuçlarını bulacağınız benchmark testleri de Nokia Lumia 820’nin performans açısından oldukça tatmin edici olduğunu gösteriyor.

*SunSpider benchmark testinde daha düşük sonuç daha iyi performans anlamına gelir.

Nokia Lumia 820 özellikle mobil internet performansı açısından sahiplerini bir hayli memnun edecektir. Yukarıdaki Sunspider benchmark sonuçlarının da gösterdiği Nokia Lumia 820’de yüklü gelen IE10 mobil internet tarayıcısı 1000 ms.’nin altına inerek en üst sınıf Windows Phone 8 cihazları ve iPhone 5 ile boy ölçüşüyor. Gerçekten pratikte de gözlemlediğimiz gibi Nokia Lumia 820’nin internet tarayıcısı masaüstü web sitelerini bile oldukça hızlı bir şekilde yüklemeyi başarıyor. Sayfa içinde kaydırma, yakınlaştırma ve yazıları ekrana sığdıracak şekilde yeniden ölçekleme işlerinde de fazlasıyla hızlı. Yalnızca ekran çözünürlüğünün düşüklüğü masaüstü web sitelerine genel görünümde bakarken küçük yazıların pek net görünmemesine neden olacaktır. Bunun dışında herhangi bir sorun yok.

nokia-lumia-820-inceleme-00022

Nokia Lumia 820 büyük kardeşinin sahip olduğu 2000 mAh kapasiteli bataryaya karşın 1650 mAh gibi daha düşük kapasiteli bir pil barındırıyor. Katalog değerlerine baktığımızda bu kapasite 330 saate kadar bekleme ve 14 saate kadar konuşma imkanı sunuyor. Ayrıca 55 saate kadar kesintisiz müzik dinleme işlevi de bu bataryanın dile getirilen yetenekleri arasında. Pratikteki duruma göre Lumia 820’nin tek bir şarjla sabahtan akşama kadar rahat bir şekilde idare ettiğini söyleyebiliriz. Bu da çoğu kulllanıcı için yeterli olacaktır. Bu arada Nokia Lumia 820 opsiyonel olarak kablosuz şarj desteği de sunuyor. Ayrı olarak satın alacağınız kablosuz şarj özelikli kapağı mevcut kapakla değiştirebilir, sonrasında da yine ayrıca satın aldığınız kablosuz şarj aletini veya Fatboy şarj yastığını kullanarak Lumia 820’yi, kendisine herhangi bir kablo bağlamadan şarj edebilirsiniz.

Nokia Lumia 820’nin telefonla görüşme performansı da fena sayılmaz. Telefonun çekim kalitesi iyi sayılır ve kullandığımız süre boyunca da herhangi bir çağrı düşmesi veya telefonun doğru düzgün çekmemesi nedeniyle karşı tarafı yeteri kadar iyi anlamama gibi bir durumla karşılaşmadık. Ahize hoparlörü karşı tarafın sesini iyi bir şekilde almamızı sağlarken cihazda yer alan ikinci mikrofon sayesinde sizin bulunduğunuz ortamdaki seslerin karşı tarafa gitmesi engelleniyor, böylelikle karşı taraf sizin sesinizi berrak şekilde duyuyor.

Kamera

Nokia, Lumia 920’nin kamerasıyla bir hayli övünmüştü. Gerçekten o telefonda yer alan PureView teknolojili kamera özellikle düşük ışıkta oldukça aydınlık fotoğraflar çekmesiyle kullanıcılara avantaj sağlıyordu. Nokia Lumia 820 de 920 gibi 8 megapiksel çözünürlüklü bir Carl Zeiss lens barındırıyor. Ayrıca otomatik odaklama ve çift LED flaş da bu kameranın özellikleri arasında. Ne var ki, PureView teknolojisi bu cihazın kamerasında bulunmuyor. Bu da kullanıcıların loş ışıkta Lumia 920’deki kadar etkileyici sonuçlar yakalamayacağını akıllara getiriyor.

nokia-lumia-820-kamera-00005

Gerçekten Lumia 820 ile loş veya karanlık ortamlarda çekilen fotoğraflar çok da etkileyici değil, ancak idare eder nitelikte. Bu gibi ortamlarda flaşı kullanmak bir yere kadar işinizi görebilir, ancak bu cihazdan çok daha fazlasını beklememek gerek. Işığın yeterli olduğu dış ortamlarda parlaklık açısından iyi sonuçlar elde etmek mümkün, ancak renklerin biraz solgun göründüğünü de belirtmeden geçmeyelim. Otomatik odak sayesinde yakın çekimlerde iyi sonuçlar elde ediliyor. Gece vakti flaş kullanmadan gerçekleştirilen manzara çekimlerindeyse gürültünün etkisi hissediliyor.

Galeri: Nokia Lumia 820 Kamerasından Fotoğraflar
[nggallery id=1163]

Nokia Lumia 920’yi bir kamera telefonu olarak lanse etmişti ve bu nedenle kendisi tarafından geliştirilmiş çeşitli kamera uygulamaları yüklü geliyordu. Windows Phone 8’in yerleşik kamera uygulamasının bir özelliği olacak şekilde tüm bu uygulamalara kamera uygulaması içinde yer alan Lensler adlı bir sekmeden ulaşmak mümkün. Lumia 820’nin Lensler bölümünde sadece Akıllı Çekim adı verilen ve art arda çekimler yaparak bunların içinden en iyi sonuçları bulup birleştiren bir uygulama yer alıyor. Bu uygulamayla en iyi grup fotoğraflarını yakalamanız mümkün. Bundan başka seçenek yok diye üzülmeyin, Nokia Lumia 920’de önceden yüklenmiş olan diğer uygulamalar, bunun yanı sıra Nokia dışındaki yazılımcılar tarafından geliştirilmiş çeşitli fotoğraf uygulamaları Windows Phone Mağaza’da sizi bekliyor.

Video: Nokia Lumia 820 Kamerasından 1080p Video

Nokia Lumia 820’nin arkasındaki 8 megapiksel kamera 1080p Full HD video kayıt yeteneğine sahip, ancak ilginçtir ki telefonda 720p video kayıt özelliği varsayılan olarak ayarlanmış. Yani, cihazı ilk kez kullanmaya başladığınızda kamerayı açıp video çekmeye başladığınızda bu video 720p kalitesinde olacaktır. Full HD video çekmek için ayarlar bölümüne girip çözünürlük ayarını 1080p olarak değiştirmelisiniz. Lumia 820 ile çekilen videoların görüntü kalitesi fotoğraflarla ilgili olarak söylediklerimizden çok farklı değil. Sürekli odaklama özelliğini açık tutmak bazen odağın istediğiniz gibi ayarlanamamasına neden olabilir. Bu nedenle video çekiminde sabit odağı seçmek daha iyi olabilir. Bunun dışında Lumia 920’deki gibi bir optik dengeleme sisteminin olmaması videolarda titreşimin daha fazla olmasına neden oluyor. Çift mikrofonun varlığıysa ortam seslerinin iyi bir kaliteyle kaydedilmesini mümkün kılıyor.

Multimedya

Nokia Lumia 820’nin multimedya konusunda Windows Phone 8’in çizdiği alan içerisinde hareket ettiğini görüyoruz. Video tarafında MP4, H.264, H.263 ve WMV formatında kodlanmış videolar destekleniyor. Müzik tarafındaysa MP3, WAV, eAAC+ ve WMA gibi formatların desteklendiğini görüyoruz. Müzik + Videolar uygulaması cihazda bulunan tüm multimedya dosyalarının oynatılması konusunda ana nokta işlevi görüyor. Cihazın belleğine veya SD karta yüklediğiniz müzik veya videoları bu uygulama otomatik olarak buluyor ve ilgili kütüphanelerine ekliyor. Bu uygulamanın alt yazı desteği sunmadığını belirtmek gerek.

Nokia Lumia 820 .mkv veya .avi uzantılı film dosyalarını oynatma konusunda pek başarılı değil. Yukarıda bahsettiğimiz varsayılan multimedya uygulaması format desteği konusunda belirttiklerimizin dışına çıkmıyor. Windows Phone Mağaza’da da adam akıllı bir video oynatıcı uygulama henüz bulunmuyor. Bu nedenle şu anda film izleme konusunda Nokia Lumia 820 sahiplerinin alanı kısıtlı görünüyor. Ancak Windows Phone 8 platformunun gelişimine ve yazılımcı ilgisinin çekilmesine bağlı olarak kısa zamanda yeni video uygulama seçenekleri görmemiz de muhtemel.

Windows Phone’un varsayılan multimedya uygulaması dışında Lumia 820’de Nokia Müzik uygulaması da yüklü geliyor. İsterseniz müzik işleriniz için bu uygulamayı da kullanabilirsiniz. Cihazın belleğinde veya SD kartta bulunan şarkıları bulup otomatik olarak kütüphaneye ekleyen bu uygulama aynı zamanda Mix Radio özelliği sayesinde hazır çalma listelerini internet üzerinden dinleme, internet bağlantısının olmadığı durumlar için de bunları cihaza indirme fırsatı sunuyor. Müzik veri tabanının oldukça zengin olması bu işlevi bir hayli çekici kılıyor. Bu arada Nokia Müzik uygulamasını kullanarak yerli veya yabancı birçok şarkıyı satın alıp cihazınıza indirmeniz de mümkün.

Nokia Lumia 820 ses kalitesi açısından Lumia 920’den biraz daha iyi gibi. Cihazın altında yer alan hoparlör bir akıllı telefonunkine göre oldukça yüksek bir ses çıkış seviyesine sahip. Ancak tiz seslerde bu yüksek seviye biraz rahatsız edici olabiliyor. Öte yandan cihazın kulaklık ses çıkışı biraz daha yüksek gibi. Beats Audio Studio kulaklıkla yaptığımız ses testine Lumia 820, 920’ye göre biraz daha yüksek seviyede bir ses çıkışı verdi. Her iki cihazın kutusundan da hemen hemen aynı kulaklık çıkıyor. Buna rağmen Nokia Lumia 820’nin kulaklığı, belki de cihazın daha yüksek ses çıkışına sahip olması nedeniyle daha doyurucu bir ses deneyimi sunuyor.

Sonuç

Eylül ayının hemen başında düzenlenen lansmanda Nokia Lumia 920 ve 820 birlikte tanıtılmıştı. Ancak bu tanıtımda Lumia 920’ye aslan payı ayrılmış, Lumia 820 ise biraz üvey evlat muamelesi görür gibi olmuştu. Gerçekten daha sonra da tanıtım safhasında Lumia 920’den biraz daha fazla bahsedildiğini gördük. Buna ek olarak Türkiye’ye ilk olarak Lumia 920 geldi. Kabul ediyoruz, Lumia 920’nin büyük HD ekranı, PureView kamera özellikleri ve şu anda Nokia’nın en gözde telefonu olması nedeniyle daha çok ilgi çekiyor, ancak bu durum Lumia 820’nin düşük profilde bir telefon olduğu anlamına gelmiyor.

nokia-lumia-820-inceleme-00029

HTC’nin ilk Windows Phone 8 telefonları 8X ve 8S arasındaki teknik özellik farkına nazaran, Nokia Lumia 920 ve 820 arasındaki teknik özellik farkları çok daha az. Her ne kadar ekran konusunda Lumia 920’nin seviyesi yakalanmasa da, Lumia 820’nin performans bakımından hiç de aşağı kalmadığının altını önemle çizmek gerek. Dahili belleğin düşük olması da öyle ya da böyle microSD kartın yardımıyla telafi edilebilir bir unsur. Cihazın kamerasının Lumia 920’deki nitelikleri taşımamasına rağmen tatmin edici sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz.

Nokia Lumia 820’nin böyle bir paketle gelmesi aslında kullanıcılar açısından önemli bir seçenek doğuruyor. Nokia Lumia 920 ve HTC Windows Phone 8X gibi telefonlar 1700 TL civarında fiyatlarla pazarın üst bölümünde yer alıyor. HTC Windows Phone 8S ayarındaki telefonlar ise 1000 TL’nin hemen altında bir fiyata sahip. Nokia Lumia 820 de 1249 TL’lik fiyatıyla hem yüksek performans isteyen hem de Lumia 920 ve Windows Phone 8X’in fiyat seviyesine çıkmayı arzulamayan kullanıcıları hedefliyor.

Nokia Lumia 820’nin karşısında güçlü Android telefonlar bulunuyor. Ayrıca iPhone 4 de hemen hemen Lumia 820 ile aynı fiyat aralığında satılıyor. iPhone 4 artık iyice eskimiş bir ürün olması nedeniyle pek tercih edilir değil. Bu noktada Android telefonlarıyla Nokia Lumia 820’yi ciddi bir karşılaştırmadan geçirmek gerekiyor. Android cihazları daha fazla uygulama yükleme imkanı sunmaları bakımından cazip görünüyor. Lumia 820 ise her ne kadar Windows Phone 8’in kısıtlı uygulama ekosistemi nedeniyle dezavantaj sahibi gibi görünse de kullanıcılara yepyeni bir deneyim ve Nokia’nın performansı kanıtlanmış Haritalar, Sürüş gibi uygulamalarını ücretsiz olarak kullanma fırsatı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER