Manşetler

Nokia’dan ABD’ye özel Lumia 929 ve müzik odaklı Lumia 525 “Glee” yolda

ABD’li mobil operatör Verizon için geçtiğimiz aylarda Lumia 928’i çıkaran Nokia önümüzdeki günlerde yeni bir Lumia telefonunu daha bu operatörün müşterilerine sunacak. @evleaks tarafından fotoğrafı sızdırılan Lumia 929, büyük ekranlı bir Windows telefonu olarak nitelendiriliyor.

nokia-lumia-929-verizon-011013İddia edilenlere göre Lumia 929’da 5 inç 1080p ekran ve 20 megapiksel kamera olacak. Bu telefonun yine bu ay içinde tanıtılması beklenen 6 inç Lumia 1520’nin bir çeşidi olduğu tahmin ediliyor.

Bu arada Nokia’nın “Glee” kod adıyla anılan ve yıl sonundan önce piyasaya Lumia 525 adıyla çıkacağı tahmin edilen bir Windows telefonu daha hazırladığı söyleniyor. Ne var ki, bu bilginin de kaynağı olan @evleaks, Lumia 525’a ait herhangi bir fotoğraf paylaşmadı.

Bu arada Nokia’nın planlarından yakından haberdar kaynakların The Verge sitesine verdiği bilgilere göre Lumia 525, Lumia 520’nin müziğe daha fazla odaklanan versiyonu olacak. Nokia’nın Lumia 525 ile birlikte özel kulaklıklar da sunacağı, böylelikle cihazla birlikte Nokia Müzik servisinin yaygınlığının artırılacağı söyleniyor.

Nokia’nın giriş seviyesi Windows telefonu da bu ayın sonlarına doğru tanıtılacak altı yeni cihaz arasında yer alacaktır. Windows RT tabletin ve 6 inç Windows telefonun da bu altı cihaz arasında bulunduğu düşünülüyor.

Lumia 520 şu anda en popüler Windows Phone cihazı olarak dikkat çekiyor ve Microsoft’un mobil işletim sisteminin pazar payını artırıyor. Lumia 525’in de bu momentuma katkıda bulunmasını bekleyebiliriz.

İlgili >> Twitter (@evleaks), WPCentral

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER