Teknoloji

12 milyon satan Nokia Lumia 520 en popüler Windows Phone cihazı oldu

nokia-lumia-520-inceleme-00016

Windows Phone halihazırda en hızlı büyüyen mobil işletim sistemi olma özelliğini taşıyor. Bir önceki yıla göre yüzde 91 oranında büyüyen işletim sisteminin başarısında giriş seviyesi cihazlar önemli rol oynuyor. Microsoft’un Küresel İş Ortakları Konferansı’nda yapılan bir açıklama da bu tespiti doğruluyor.

Microsoft COO’su Kevin Turner tarafından yapılan açıklamada piyasaya çıktığı günden bu yana 12 milyon adet satan Nokia Lumia 520’nin en popüler Windows Phone cihazı olduğu belirtilirken, bu rakama T-Mobile için üretilen Lumia 521’in de dahil olduğu ifade edildi. Windows Phone işletim sistemli diğer cihazlar da kullanıcılardan önemli bir ilgi görse de, Lumia 520’nin popülaritesine yaklaşmaları mümkün olmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia Lumia 520 İncelemesi

Nokia Lumia 520’nin halefi olarak hazırladığı Lumia 630’u geçtiğimiz nisan ayında duyurmuştu. Windows Phone 8.1 işletim sistemiyle gelen akıllı telefonun Lumia 520’ye göre daha büyük bir ekrana sahip olması önemli bir avantaj olarak ön plana çıkarken, tıpkı Lumia 520 gibi 512 MB RAM ile gelmesi eksi puan getiren özellikler arasında sayılıyor. Lumia 630’un selefi Lumia 520’nin satış başarısını yakalayıp yakalayamayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia Lumia 630 İncelemesi

Nokia’nın Windows Phone portföyünü etkileyici olarak tanımlayan Kevin Turner, Nokia Lumia 520’nin başarısının da bu durumun somut bir kanıtı olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER