Manşetler

Nokia Lumia 1520 Ön İnceleme

Nokia’nın geçtiğimiz ekim ayında duyurusunu yaptığı ve yıl bitmeden önce yurt dışında satışa sunduğu Nokia Lumia 1520 nihayet Türkiye’ye geldi. Bunun sayesinde bir adet Lumia 1520 de test merkezimize ulaştı. Çok yakında Lumia 1520’nin detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacaksınız, ancak bu büyük ekranlı ilk Windows telefonunu merak edenler için kısa bir ön inceleme yazısı ve videosu hazırlayalım istedik.

nokia-lumia-1520-on-inceleme-00001

Lumia telefonlarının tasarım çizgisinden ayrılmayan Nokia Lumia 1520 biraz Lumia 720 biraz da Lumia 925 havası taşıyor. 6 inç ekranı nedeniyle bir hayli büyük alan kaplasa da, Nokia ekranın etrafındaki çerçeveyi mümkün olduğu kadar dar tutarak telefonun tek elle rahatlıkla tutulmasını sağlamış. Nispeten ince gövdesi ve yuvarlak hatları da telefonun tutuşunu kolaylaştırıyor.

6 inç, 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü IPS LCD kapasitif dokunmatik ekran, sahip olduğu ClearBlack teknolojisinin de yardımıyla gayet net, berrak, renk bakımından zengin ve parlak bir görsel deneyim sunuyor. Görüş açıları yüksek olan ekranın 367 ppi’lik piksel yoğunluğu da web sitelerindeki yazıların daha okunaklı olmasını sağlıyor.

nokia-lumia-1520-on-inceleme-00002

Windows Phone 8’in Full HD ekran desteği kazanması sayesinde Lumia 1520 gibi bir cihaz hayat buluyor. Windows Phone 8’in en güncel sürümünü barındıran Lumia 1520’nin dikkat çeken en büyük yeniliği Başlangıç Ekranına eklenen üçüncü canlı kutucuk satırı oluyor. Kutucuk boyutlarında küçültme yapılması sebebiyle ekrana daha fazla kutucuk, dolayısıyla daha fazla içerik sığdırmak mümkün oluyor. 6 inç gibi büyük boyutlu bir ekran söz konusu olunca, görünen alandaki canlı kutucuk sayısı da çok daha fazla oluyor.

nokia-lumia-1520-on-inceleme-00012

2.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası gibi başlıca donanım bileşenlerine sahip olan Nokia Lumia 1520 gayet hızlı ve akıcı şekilde çalışıyor. 20 megapiksel PureView kamerası Nokia Camera uygulamasıyla birlikte kullanılıyor. Ayrıca Nokia Storyteller adı verilen, konum odaklı bir fotoğraf albümü uygulaması da yüklü olarak geliyor. Detaylı incelememizde kamera performansından ve Storyteller uygulamasından daha fazla bahsedeceğiz.

Nokia Lumia 1520 gibi bir telefon Windows Phone ekosisteminde yeni bir deneyim sunuyor ve de doğrusunu söylemek gerekirse bizi de heyecanlandırıyor. Şimdi telefonu daha fazla kurcalayalım ve detaylı incelememizi en kısa zamanda yayınlayalım.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER