Teknoloji

Nokia hissedarları Microsoft ile yapılan anlaşmayı onayladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft’a satışı için yapılan anlaşma Finli şirketin hissedarları tarafından onaylandı. Oylamaya katılan hissedarların yüzde 99.7’lik bir kısmı anlaşmayı onaylarken, bu oran şirket hisselerinin yaklaşık yüzde 80’lik bir kısmını temsil ediyor. Bazı hissedarların Finlandiya için bu denli önemli bir markanın satışından dolayı mutsuz olduğu belirtilse de, bu durum 7.2 milyar dolar değerindeki anlaşmanın onaylanmasına engel olmadı. Anlaşmayla birlikte eski Nokia CEO’su Stephen Elop da yeniden Microsoft bünyesine katılacak ve şirketin genişletilmiş cihazlar ve servisler birimini yönetecek.

nokia-microsoft-logo-200613

Nokia ve Microsoft arasındaki açık diyalog döneminin başlangıcı geçtiğimiz şubat ayının sonunda Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ne kadar uzanıyor. Microsoft ve Nokia’nın Windows Phone’daki yakın işbirliğinin istenilen biçimde ilerlemediğinin her iki şirket tarafından da kabul edilmesinin ardından Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın girişimiyle taraflar arasında satın alma görüşmeleri başlamıştı.

Microsoft’un Nokia’ya ait Lumia ve Asha markalarını kendi iç yapısına ve Windows Phone pazarlama stratejisine nasıl uyarlayacağı halen belirsizliğini koruyor. Microsoft’ta Steve Ballmer’ın emeklilk kararı almasının ardından CEO’luk için güçlü adaylar arasında sayılan Stephen Elop’un bu koltuğa oturup oturmayacağı ve oturması durumunda Microsoft’un mobil alanda nasıl bir strateji izleyeceği de ayrıca merak ediliyor.

İlgili >> The Financial Times

İLGİLİ HABERLER