Teknoloji

Nokia giyilebilir ürün pazarından çekilmeyi değerlendiriyor

nokia giyilebilirNokia giyilebilir ürün pazarında önemli atılımlar yapmasına rağmen, hakim oyunculardan biri hâline gelmeyi henüz başarabilmiş değil. Şirket bu yöndeki ilk adımlarını iki yıl önce atsa da, gelen son haberler yönetim kadrosunun sabrının azaldığını gösteriyor.

Giyilebilir ürünleriyle özellikle sağlık konusuna odaklanan Nokia, giyilebilir ürünlerini Dijital Sağlık biriminin çatısı altında geliştiriyordu. Şirketten yapılan açıklamada, bu birimin çalışmalarının stratejik değerlendirmeye alındığı ve söz konusu değerlendirme çerçevesinde ilk etapta Finlandiya’da görev yapan 425 kişiyle yolların ayrılacağı belirtildi.

Nokia 2016’da Fransız giyilebilir ürün üreticisi Withings’i 191 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Bu satın alma, Nokia’nın WellCare isimli dijital sağlık stratejisinin gelişimi için önemli bir adım olarak değerlendirilmişti. Cihazlar ve Servisler birimini Microsoft’a satan Nokia, buradan gelen parayla giyilebilir ürün pazarına yönelik önemli satın almalar gerçekleştirmişti.

Sağlık pazarına kendinden emin bir şekilde giren Nokia için işler planlandığı gibi ilerlemedi. Withings’in elindeki varlıkların Nokia’nın öngördüğünden daha az değerli olduğu anlaşılırken, şirket 2017’nin üçüncü çeyreğinde bilançosuna 175 milyon dolarlık ek bir maliyet eklemek zorunda kalmıştı. Nokia Withings’in daha önce başarılı olan ürünlerini biraz makyajlı biçimde kopyalasa da, bu formül de beklenen başarıyı getirmemişti. Giyilebilir ürün pazarının Nokia’nın girişinden sonra küçülmesi ve Apple’ın liderliğini sağlamlaştırması da Finli şirketin işini biraz daha zorlaştırmıştı.

Nokia giyilebilir ürünler konusunda henüz kesin kararını vermiş değil

Nokia giyilebilir ürünler konusundaki nihai kararını henüz vermiş değil. Şirketten yapılan açıklamada, yeniden değerlendirme sürecinin herhangi bir satışla veya değişiklikle tamamlanmayabileceğinin altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER