Teknoloji

Nokia C1 Plus tanıtıldı: Android Go, 5.45 inç ekran

nokia c1 plus

HMD Global, Nokia’nın uygun fiyatlı C serisine yeni bir üye daha ekledi. Nokia C1 Plus adını taşıyan telefon, geçtiğimiz yıl tanıtılan C1 ve mart ayında tanıtılan C2 arasında bir yerde duruyor. C1 Plus’ta da C1’de olduğu gibi 5.45 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. C2 ise 5.7 inç bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

C1 Plus kutusundan Android 10 Go Edition işletim sistemiyle çıkacak. 4G desteğine sahip telefon, Avrupa’da 69 avro karşılığında satılacak. HMD Global yıl bitmeden raflardaki yerini alacak olan C1 Plus’ın Nokia’nın şimdiye kadar çıkardığı en ucuz 4G cihaz olduğunun altını çiziyor.

C1 Plus’ta 1440 x 720 piksel çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Akıllı telefonun arkasındaki 5 megapiksel kamerayı önde de 5 megapiksel çözünürlüklü kamera tamamlıyor. Telefonun kalbindeki dört çekirdekli 1.4 GHz işlemciye 1 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

Nokia C1 Plus ihtiyaç duyduğu enerjiyi 2500 mAh kapasiteli pilinden alacak. 5W şarj desteğine sahip bu pil micro USB girişi üzerinden doldurulacak. 3.5 mm. kulaklık jakı bulunan telefon bazı bölgelerde çift SIM desteğiyle satılacak. Kırmızı ve mavi renk seçenekleri olan telefon, tartıda 146 gram çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER