Teknoloji

HMD Global beş arka kameralı Nokia 8 Pro üzerinde çalışıyor olabilir

nokia 9
Nokia 8

Arkasında çift kamera bulunan telefonlar günümüzde iyiden iyiye standart hâline gelmiş durumda. Artık üreticiler fark yaratmak için cihazlarındaki arka kamera sayısını daha da yukarıya çekmeye çalışıyor. Huawei, üç arka kameraya sahip olacağı söylenen P20 ve P20 Plus ile bu yaklaşımın ilk örneklerinden birini sergileyecek gibi görünüyor. Ancak dedikodulara göre; HMD Global, Nokia 8 Pro olarak anılan modelle çıtayı iyiden iyiye yükseltebilir.

NokiaPowerUser sitesi, HMD Global’ın mevcut amiral gemisi Nokia 8’in “Pro” versiyonu üzerinde çalışmaya başladığını iddia etti. HMD Global 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde büyük bir çıkarmaya hazırlansa da, 8 Pro’nun ağustos veya eylülde piyasaya çıkacağı söyleniyor. Bu da telefonun IFA 2018’de tanıtılabileceğini düşündürüyor.

nokia 8 proQualcomm Snapdragon 845 işlemciye sahip olacağı söylenen telefonla ilgili en dikkat çekici iddia ise arkasındaki kamera sayısı konusunda. Kaynaklar, 8 Pro’nun arkasında Zeiss imzasını taşıyan beş kameradan oluşan bir kurulumun bulunabileceğini belirtiyor. Bu lenslerin her birinin farklı odak mesafelerine ve pozlama yeteneklerine sahip olacağı, bu sayede telefonun neredeyse tüm senaryolarda yüksek kaliteli kareler yakalayabileceği söyleniyor. Kamera kurulumunda dönen bir yakınlaştırma sisteminin bulunabileceği de belirtiliyor.

Nokia 8 Pro akıllı telefon pazarına farklı bir soluk getirebilir

Nokia 8 Pro’nun gerçek bir cihaz olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak beş kameranın varlığı, cihazın akıllı telefon pazarına farklı bir soluk getirmesi fazlasıyla muhtemel görünüyor. Telefonun HMD Global ile yeniden değer kazanan Nokia markasını biraz daha kuvvetlendirebileceğini de belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER