Teknoloji

Nokia 8 için Android Oreo güncellemesi dağıtıma çıktı

nokia 8 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia 8 android oreoHMD Global, portföyündeki Nokia markalı tüm akıllı telefonları Android Oreo’ya yükseltme sözü vermişti. 2017 sona ermeden güncellemeyi dağıtmaya başlayacağını açıklayan şirket, ilk adımı en tepeden attı. Amiral gemisi Nokia 8 Android Oreo güncellemesiyle buluşmaya başladı.

Güncel bir Android deneyimi sunmak, HMD Global’in en önemli vaatleri arasında yer alıyor. Bu vaadi sadece Android Oreo ile sınırlı tutmayan şirket, giriş seviyesine yakın bir yerde duran Nokia 3’ü bile 2 yıl boyunca güncel tutmayı taahhüt etmişti. Nokia 8 ile harekete geçilmesi, HMD Global’in 2017 bitmeden tüm telefonlarını güncelleme sözünü tutabileceğini gösteriyor.

HMD Global’in ana ürün sorumlusu Juho Sarvikas, Android Oreo’nun dağıtıma çıktığını Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu. Sarvikas’ın duyuruyu yaparken dizelerinin baş harfiyle “Oreo” kelimesini oluşturan bir akrostiş yapmaya çalışması gözlerden kaçmadı.

Nokia 8 Android Oreo güncellemesi geri bildirimlerle şekillendirildi

Sarvikas’ın tweeti Nokia 8 Android Oreo güncellemesine ilişkin çeşitli bilgiler de barındırıyor. Kullanıcılardan gelen geri bildirimlere kulak verdiklerini belirten Sarvikas, her şeyin parlatıldığının altını çizdi. HMD’nin diğer Nokia telefonları için Android Oreo güncellemesini ne zaman yayınlayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER