Teknoloji

Nokia 7.3 için farklı kamera sistemleri test ediliyor

nokia 9.3 pureview 7.3

Nokia 7.3, bu yılın ilerleyen dönemlerinde piyasaya çıkması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Ancak Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global’ın hâlâ telefonun nihai tasarımına karar veremediği ve farklı alternatifleri değerlendirdiği belirtiliyor. Kaynaklardan gelen son bilgiye göre, bu alternatif prototiplerinden birinde dörtlü bir arka kamera sistemi test edildi. Söz konusu kamera sisteminin gelişmiş görüntü kalitesi ve daha iyi bir gece modu deneyimini beraberinde getireceği iddia ediliyor.

Test edilen prototiplerden birinde 48 megapiksel çözünürlüklü bir ana kamera sensörünün bulunduğu söyleniyor. Nokia 7.2’de de ana kamera görevini 48 megapiksel bir sensör üstlenmişti. Ancak HMD Global’ın 64 megapiksel ana kamera seçeneğini de hâlâ değerlendirdiği belirtiliyor. Hangi sensör tercih edilirse edilsin, önünde Zeiss imzasını taşıyan bir lensin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Nokia 7.3’ün kamera sisteminde ana kameraya ultra geniş açılı bir kameranın ve derinlik sensörünün eşlik etme ihtimali de oldukça yüksek görünüyor. Ancak HMD Global’ın bu üç sensörün yanına bir de makro kamera ekleyebileceği belirtiliyor. Şirketin geçtiğimiz ay tanıttığı Nokia 8.3 5G de 64, 12, 2 ve 2 çözünürlüklü dört sensörden oluşan bir arka kamera sistemi taşıyor.

Nokia 7.2’de 20 megapiksel çözünürlüklü bir ön kamera bulunuyor. Nokia 7.3’te ön kamera çözünürlüğünün 24 veya 32 megapiksele çıkabileceği belirtiliyor.

HMD Global’ın Nokia 7.3’te 5G desteği sunma konusunda da henüz kesin karar vermediği söyleniyor. Nokia 7.2’de Snapdragon 660 işlemciyi tercih eden şirketin 7.3’te Snapdragon 765G’yi seçmesi ve böylelikle 5G desteği sunması ihtimali kulağa mantıklı geliyor.

Nokia 7.3 tanıtımı için oklar ağustos ayının ikinci yarısını veya eylül ayını işaret ediyor. Akıllı telefonun yeni amiral gemisi Nokia 9.3 ile birlikte tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER