Manşetler

Nokia 600 Ön İnceleme – Galeri & Video

nokia-600-on-inceleme-00009

Nokia’nın dün Hong Kong’da düzenlediği Symbian Belle etkinliğinde tanıttığı cihazlardan biri olan Nokia 600 müzik ve eğlenceye odaklanmış bir cihaz. 3.2 inç’lik 360 x 640 piksel çözünürlüklü ekrana sahip olan Nokia 600 Symbian Belle işletim sistemiyle çalışıyor.

1 GHz’lik tek çekirdekli ARM 11 işlemciyle çalışan Nokia 600’ün işlemcisinin Symbian Belle’in bu henüz olgunlaşmamış sürümünü bile takılma olmadan çalıştırdığını söylemeliyiz. 512 MB RAM ve 1024 MB ROM barındıran cihazda menü geçişleri oldukça hızlı. Altı farklı ana ekranı dilediğiniz bileşenle doldurmanız mümkün. Üstten aşağı doğru çekilerek genişletilen durum ve bildirim tepsisiyse Android’dekini fazlasıyla andırıyor. Bu tepsi üzerinden hem gelen tüm bildirimleri görmek hem de Wi-Fi, Bluetooth, GPS, ses gibi işlevleri hızlı bir şekilde açıp kapatmak mümkün.

Nokia 600 bir müzik telefonu. Nokia’nın iddiası bu telefonun dünyanın en güçlü ses çıkışına sahip telefonu olduğu yönünde. Gerçekten Nokia 600 bu iddiayı doğrulayacak bir ses şiddetine sahip. Yüksek olmasına rağmen sesin kaliteli çıktığını söyleyebiliriz. Bu arada FM radyonun kulaklık olmadan kullanılabilmesi de bu telefona yakışacak cinsten.

Nokia 600’ün 2011’in son çeyreğinin başında Türkiye’de olması bekleniyor. Telefon için vergiler ve ücretler hariç 180 avroluk fiyat biçilmiş durumda. Tabii, Türkiye fiyatı piyasaya çıkmadan hemen önce kesinleşecektir. Nokia 600 fotoğraflarını ve hazırladığımız ön inceleme videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Nokia 600 Ön İnceleme

Galeri: Nokia 600 Galeri
[nggallery id=656]

İLGİLİ HABERLER