Teknoloji

Nokia 3, 5 ve 6 yakında Android Pie güncellemesini alacak

nokia 3

HMD Global bir süre önce kasım ayının sonu itibarıyla Nokia 6.1, Nokia 6.1 Plus, Nokia 8 ve Nokia 8 Sirocco için Android 9 Pie güncellemesini yayınlayacağını açıklamıştı. Ancak şirket burada durmayacak gibi görünüyor. Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 da yakında en yeni Android sürümüne kavuşacak.

HMD Global, Android 9 Pie dağıtımına Nokia 7 Plus ile başlamıştı. İlk dalgada açıklanan dört telefonun güncellemeyi almasıyla birlikte Android 9 Pie’ın yüklü olduğu Nokia telefonlarının sayısı beşe çıkacak. 3, 5 ve 6’nın da eklenmesiyle birlikte bu sayı sekize yükselecek.

Google yeni Android sürümlerini önce işlemci üreticilerine gönderiyor. İşlemci üreticilerinin ardından güncellemeler üreticilere ulaşıyor. HMD Global’ın Android Pie güncellemesini kademeli olarak dağıtmasının altında yatan temel faktör olarak da bu öne çıkıyor.

Nokia 3, 5 ve 6’nın Android 9 Pie güncellemesini ne zaman alacağı konusunda kesin bir tarih verilmiş değil. Ancak HMD Global’ın güncellemeyi doğrulaması, bu tarihin açıklanmasının da çok uzak olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER