Teknoloji

Nokia 2011’in ikinci çeyreğine dair finansal tahminlerini beklentilerin altına indirdi

Nokia 2011’in ikinci çeyreğine dair finansal tahminlerini beklentilerin altına indirdi
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Nokia 2011’in ikinci çeyreğine dair finansal tahminlerini beklentilerin altına indirdiNokia dün yaptığı bir açıklamayla 2011’in ikinci çeyreğine yönelik finansal sonuçların daha önce tahmin edilenden daha kötü olmasını beklediğini duyurdu. Mevcut cihazlara olan talebin düştüğüne dikkat çeken Nokia net satışların daha önce tahmin edilen 6.1-6.6 milyar avro aralığının oldukça altında kalacağını belirtti.

Öte yandan ikinci çeyrek için belirlenen yüzde 6-9 aralığındaki operasyon marjı da “ne kâr ne de zarar” seviyesine çekilmiş durumda. Bu düşüşün ardından Finlandiyalılar 2011 için yıllık hedef belirlemenin mümkün olamayacağını düşünmeye başladılar. Nokia CEO’su Stephen Elop ise söz konusu durum ile ilgili olarak strateji geçişlerinin zor olduğunu, mükemmel mobil ürünler sunmak için duyulan gereksinimleri farkettiklerini ve geçiş hızını arttıracaklarını söyledi.

Nokia ilk Windows Phone cihazlarının 2011’in dördüncü çeyreğinde çıkacağına hâla inanıyor. Böylelikle pazar payının daha hızlı bir şekilde gelişeceğine inanan şirket o noktaya gelindiğinde operasyon marjının yüzde 10 veya üzerinde olabileceğini düşünüyor. Ancak 2011’in son çeyreğine daha uzun zaman olduğunu ve Nokia’nın 2013’e kadar giderlerinde 1 milyar avroluk kesinti yapmaya çalıştığını hatırlatalım.

Bu arada Nokia’nın yapmış olduğu açıklama şirketin hisse fiyatlarında da düşüşlere neden oldu. Şirketin hisse fiyatları bir önceki günün kapanış değeri olan 5.75 avroya göre düşerek dünkü kapanışta 4.79 avroya geriledi. Ayrıca dünkü açıklamanın akabinde düzenlenen analist toplantısında Elop söz konusu durumla ilgili olarak Android’in yükselişini, Çin’de HTC’yle birlikte yükselen rekabeti yönetememe ve hatta Apple’ın iPhone cihazını gösterdi.

İlgili – Nokia

⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️

MSI 23.8\" PRO MP243X 1920x1080 (FHD) FLAT IPS 100HZ 1MS ADAPTIVE-SYNC MONITOR
MSI G2712F 27\" Ultra Rapıd 1ms 180Hz Adaptive-Sync IPS Full HD Gaming (Oyuncu) Monitör
Bilgisayarda Kaçmaz Fırsatlar
Seçili Dyson Süpürgelerinde Net İndirim
Seçili Dyson Ürünlerinde 3000 TL İndirim
Game Garaj Elite S67 Amd R5 7500F 32GB Ram 1tb SSD RTX5070 120MM Sıvı Soğt Freedos Oyuncu Oem Paket
Asus Prime Lc 360 Argb 360 mm Intel-Amd Uyumlu Sıvı Soğutucu
Hepsiburada Satıcılı Monitörlerde Sepette %5 Net İndirim
Samsung S26 Ailesi Ürünlerinden Alana Samsung Watch 8 5000 TL İndirimli!

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.