Teknoloji

Nokia’nın yeni telefonunun adı HMD Global’ın şirket içi belgesinde görüldü

hmd global nokia 6.2 10

İnternete sızan bir HMD Global belgesi, Nokia 9 PureView’in takipçisi olduğu düşünülen Nokia 10 isimli telefonun varlığını gösteriyor. Belgede telefona dair detayları görmek mümkün olmazken, sadece Nokia 10’dan bahsetmenin ve telefonla ilgili bilgi sızdırmanın kesinlikle yasak olduğu belirtiliyor.

Belgede HMD Global’ın Nokia markasıyla ilgili gelecek planlarına dair bilgiler de yer alıyor. HMD Global’ın Nokia markasını önümüzdeki 3 ila 5 yıl arasında akıllı telefon pazarının en büyük üç markasından biri hâline getirme hedefi değişmiş değil. Ancak şirketin önceliği Google ile arasını iyi tutmak gibi görünüyor.

Google ve Qualcomm’un bundan yaklaşık iki ay önce HMD Global’a yaptığı yatırım düşünülünce bu duruma şaşırmamak gerekiyor. Buna bağlı olarak Nokia’nın önümüzdeki dönemde telefonlarını pazarlarken en yeni Google inovasyonlarını öne çıkaracağı görülüyor.

HMD Global, Nokia markalı telefonları “her fiyat kategorisi için Pixel’ler” olarak tanımlamayı planlıyor. Şirket uzun süredir Nokia markalı telefonlarında tıpkı Google’ın yaptığı gibi saf Android deneyimi sunuyor.

Nokia 10 ve Nokia markasının geleceğine dair bilgilerin yer aldığı belgede, HMD Global’ın önümüzdeki dönemde odaklanmayı planladığı pazarlar da görülüyor. Listede ABD, Çin ve Hindistan’ın yanı sıra Rusya, Endonezya, Birleşik Krallık, Almanya, Güney Afrika ve Meksika da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER