Teknoloji

Noa N10: iPhone X klonu Android telefonların en son üyesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

noa n10Apple’ın iPhone X‘unun ekranında bulunan çentik, kitleleri ikiye bölmüş durumda. Ancak hangi tarafta olursanız olun, kabul etmeniz gereken bir gerçek vardı ki, bu ekran tasarımı eninde sonunda Android telefon üreticileri tarafından kopyalanacaktı. Geçen yılın sonlarında Leagoo S9 adlı bir telefonla birlikte çentikli ekrana sahip Android telefonların ilk örneğini görmüştük. Yeni yılın ilk çentikli Android telefonu ise Noa N10 oldu.

Cihaz biraz aceleyle hazırlanmış gibi görünüyor. Aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi, kullanıcı arayüzü çentikle uyumlu hâle getirilmemiş. Çentik Android arayüzünün üstüne biniyor, sağ üst köşedeki saat, ekranın kavisli köşesi nedeniyle tam olarak görüntülenemiyor. Bu da yetmiyormuş gibi, Noa N10’un ekranının alt kısmında da, iPhone X’da olmayan çentik yer alıyor.

Apple’ın radikal biçimde yeniden tasarladığı iPhone’unun küçük şirketler tarafından taklit edileceği kaçınılmaz bir gerçekti. Aslında iPhone X’daki çentik boşuna yerleştirilmemişti, burası Face ID verilen yüz tanıma teknolojisi için gerekli olan bileşenleri barındırıyor. Ne var ki, tüketicilerin büyük bir kısmı için çentik, sahip olan kişinin iPhone X taşıdığını gösteren bir simge niteliğinde. Diğer bir deyişle, çentik iPhone X’un simgesi olma özelliğini taşıyor.

Apple’ın telefonunu kopyalamanın dışında, Noa bu cihazı oldukça çekici özelliklerle donatmışa benziyor. N10 seramik gövdeyle geliyor, şirketin belirttiğine göre kullanıcılara prestij ve zariflik hissini sunuyor. Ayrıca 3600 mAh kapasiteli pil, 64 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi özellikleri de barındırıyor. Arkada Sony IMX499 sensörlü, 16 megapiksel çözünürlüklü çift kamera sistemi bulunuyor. Sekiz çekirdekli MediaTek MT 6763 işlemci, 4 GB RAM ile paket tamamlanıyor. Bu arada çentikli ekran 6.2 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip, 2160 x 1080 çözünürlük desteği sunuyor. Onu saran çerçeve de çok küçük bir alan sahip.

Noa N10’un bu ayın sonlarında Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde gösterilmesi bekleniyor. Telefonun Android 8.0 Oreo ile çıkacağını da belirtelim. Fiyatı ise 300 avro civarında olacak. Bu yıl içinde daha fazla iPhone X klonunun veya benzerinin çıkmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER