Teknoloji

Nintendo’nun yeni başkanı Tatsumi Kimishima oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nintendo-logo-170315

Başkan Satoru Iwata’nın temmuz ayında hayata veda etmesinin ardından Nintendo’nun başkanlık koltuğunun yeni sahibi 65 yaşındaki Tatsumi Kimishima oldu. 65 yaşındaki Kimishima, en son Nintendo’nun insan kaynakları birimini yönetiyordu. Kimishima, 2013’e kadar Nintendo America’nın CEO’luğu görevini de yürütmüştü. 2000’den bu yana Nintendo bünyesinde olan Tatsumi Kimishima, daha öncesinde 27 yıl boyunca Japonya’nın en büyük bankası olan The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ’de çalışmıştı.

Iwata’nın hayatını kaybetmesinin ardından Nintendo’nun kaptan köşkünde oturan Shigeru Miyamoto ve Genyo Takeda, üst yönetim kademesinde önemli roller üstlenmeye devam edecekler. Nintendo’nun donanım çalışmalarında büyük katkısı bulunan Genyo Takeda “Teknoloji Arkadaşı”, Super Mario Bros. ve The Legend of Zelda gibi oyunların altında imzası bulunan Shigeru Miyamoto ise “Kreatif Arkadaş” unvanlarını aldılar. Nintendo’dan yapılan açıklamada “Arkadaş” görevi şu şekilde tanımlandı: Temsilci Direktörler arasında ileri bilgi ve tecrübe seviyesine sahip kişiler, belli alanlardaki organizasyonel operasyonlar için tavsiye ve rehberlik sağlayacak kişiler, “Arkadaş” görevini üstlenir.

Tatsumi Kimishima, Nintendo açısından hem şirket içinde hem de şirket dışında tecrübeye sahip istikrarlı bir figür izlenimi veriyor. Ancak Iwata’daki oyun vizyonunun ve oyuncuyla aynı perspektiften bakabilme yeteneğinin Kimishima’da olmadığı belirtiliyor. Miyamoto ve Takeda’nın Kimishima’nın hemen altında konumlandırılması sayesinde açıkların kapatılabileceği belirtiliyor.

Tatsumi Kimishima’nın başkanlık koltuğuna oturması Nintendo için oldukça önemli bir kavşakta gerçekleşti. Şirketin ilk akıllı telefon oyunlarının önümüzdeki aylarda yayınlanması bekleniyor. Pokémon Go, gizemli Quality of Life girişimi ve NX oyun konsolu, Nintendo’nun yolu gözlenen projeleri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER