Eğlence

Nintendo Switch YouTube uygulaması hafta içinde yayınlayabilir

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo Switch hâlihazırda piyasadaki en iyi elde taşınabilir oyun konsolu olarak öne çıkıyor. Önümüzdeki dönemde yayınlanacak yeni oyunlarla birlikte bu durumun altının biraz daha kalın bir şekilde çizilmesi bekleniyor. Ancak bazı kullanıcılar, cihazı Nintendo DS gibi bir taşınabilir medya oynatıcısı olarak kullanabilmenin eksikliğine dikkat çekiyor. Nintendo Swtich YouTube uygulamasıyla bu eksikliğin kapatılması yönünde ilk adım atılacak gibi görünüyor.

Bu adıma çok da şaşırmamak gerekiyor. Switch yerel müzik ve video dosyalarını oynatamasa da, Nintendo konsola çevrimiçi ortamda medya dosyalarını oynatabilme yeteneğini ekleyebileceğinin ipucunu vermişti. Şirket bu konudaki ciddiyetini konsola Hulu uygulamasını ekleyerek de göstermişti. Ancak Hulu’nun çevrimiçi video içerik pazarında Netflix veya YouTube kadar büyük olmaması, bu ciddiyeti pek fazla hissettirememişti.

Switch sahipleri hatırı sayılır bir süredir, YouTube uygulamasının cihaza gelişini bekliyordu. ResetEra forumunda yapılan bir paylaşıma göre, bu beklenti çok yakında gerçeğe dönüşecek gibi görünüyor. Paylaşılan ekran görüntüsünde YouTube uygulamasının 8 Kasım itibarıyla Switch’teki yerini alacağı görülüyor.

nintendo switch youtube

Nintendo Switch YouTube uygulamasının gelişini işaret eden ekran görüntüsü, ana mesajı dışında başka bir detay içermiyor. Paylaşımda pek fazla detayın olmaması, gerçekliği konusunda da bazı soru işaretlerini akıllara düşürüyor. Bu soru işaretlerinin ortadan kalkması içinse birkaç gün daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER