Teknoloji

Nintendo Switch üretiminde kapasiteyi bir kez daha artırıyor

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo, küresel koronavirüs salgınıyla artan talebi karşılayabilmek adına Switch üretiminde kapasiteyi bir kez daha artırıyor. Bloomberg’in haberine göre; şirket 2020 için belirlediği üretim hedefini 30 milyona yükseltti. Yola 19 milyonla çıkan Nintendo bu sayıyı önce 22 milyona daha sonra da 25 milyona çıkarmıştı.

Nintendo üretim kapasitesini iki defa yükseltse de, bazı pazarlarda Switch’in bulunması konusunda hâlâ sıkıntı yaşanıyor. Ürünlerin bulunamaması, mevcut konsolların da fiyatının artmasına sebep oluyor. Animal Crossing gibi popüler oyunların çıkışı ve evde vakit geçirenlerin eğlence arayışı, Switch’e olan ilgiyi artırmıştı.

Nintendo bu yıl sonuna kadar 19 milyon konsol satma hedefinden vazgeçmiş değil. Ancak şirketin bunu bir tür tedbir olarak yaptığı söylenebilir. Geride kalan iki çeyrekte 11.4 milyon Switch satan Japon oyun devi, bir önceki yıla göre neredeyse iki kat daha fazla konsol satmayı başardı.

İddialara göre, Nintendo gelecek yıl piyasaya sürmek için yeni bir Switch hazırlıyor. Bu modelin teknik bakımdan daha üst seviyede olacağı ve Nintendo’nun şimdiden üçüncü taraf oyun geliştiricilerinden oyunlarını 4K’ya yükseltmelerini istediği belirtiliyor. Nintendo’nun yüksek çözünürlüklü ekran panelleri için de Sharp ile çalıştığı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER